enorijski saobshtenia BG

ЕНОРИЙСКИ СЪОБЩЕНИ

10 януари 2021г.

  • Днес честваме празника Кръщение Господне. След централната Литургия от 10.30 часа възстановяваме и катехизиса за децата и младежите след ваканцията. Благодарим на всички малки енориаши, които се включиха в конкурса за най-красива пещера!
  • Информираме ви, че следващата неделя, на 17 януари, от 15.00 часа ще се състои епископското ръкоположение на отец Румен Станев. Поради продължаващата епидемиологична обстановка, в този празник ще участват епископи, свещеници, монаси и монахини, най-близките роднини, представители от енорията в кв. Секирово на гр. Раковски и с. Житница, както и поканени гости. Всички останали могат да участват в събитието, присъединявайки се онлайн на нашия youtube канал: https://www.youtube.com/user/SvJosif
  • На 19 декември изгоря къщата на семейството на нашия енориаш Фреди, произхождащ от Ирак, познат като собственик на ресторант „Ашурбанипал“, намиращ се близо до църквата. Призоваваме ви за финансова помощ за възстановяване на дома му. Вашите дарения можете да пускате включително до неделя, 18 януари 2021г. в кутията, намираща се в нашия храм под статуята на св. Антон или да ги предавате лично на Фреди.
  • Към вас се обръщаме и с призив за помощ за пострадалите от земетресението в Хърватия. Молим всеки, който има желание и възможност да подпомогне нуждаещите се с хранителни продукти, дрехи, одеяла и юргани (запазени в добро състояние) или с каквото сам прецени, че би могло да бъде от полза. Даренията можете да донасяте при нас в енорийския дом до 20 януари включително.
  • Енориашите, които имат желание жилищата им да бъдат осветени и да приемат Божия благослов за Новата година, молим индивидуално да се уговарят със свещениците и нашия епископ за пастирско посещение.