enorijski saobshtenia BG

– На 27-ми юли, понеделник, каним всички енориаши за участие в тържествена литургия от 18.00 часа, когато заедно ще празнуваме рождения ден на отец Артур и именния ден на отец Даниел. Заповядайте,
ще ви очакваме!

– На 29 юли, сряда, възпоменаваме света Марта.

– На 31 юли, петък, възпоменаваме св. Игнатий от Лойола – свещеник от йезуитския орден.

– На 1 август, събота, възпоменаваме свети Алфонс Мария де`Лигуори – епископ и църковен учител.

Следващата неделя, на 2-ри август, честваме празника Дева Мария на Ангелите. На този ден от 10.30 часа отец Гжегож Скжела ще отслужи своята първа литургия в София и накрая с полагане на ръце ще благослови участниците в нея, които, посещавайки нашата францисканска църква, ще получат пълна индулгенция. Индулгенцията е опрощение пред Бог за временното наказание за греховете, чиято вина е вече заличена след добре направена изповед. Дара на индулгенцията може да получи всеки един от нас, който е в благодатно състояние, (пристъпил към тайнството Изповед и получил опрощение на греховете) участвал е в Светата литургия, приемайки Светото причастие и се е помолил за намеренията на папа Франциск.

– И това лято ви предлагаме духовни упражнения, съчетани с възможност за активна почивка и отдих сред тишината и величието на Стара планина в местността Узана, където от 6-ти до 16-ти август ще се проведе поредната сесия на школата за евангелизация „Дева Мария от Назарет“. Повече подробности относно програмата и записването ще намерите на таблото пред църквата.

 

  1. Ред на отслужване на литургиите в църквата:
– в делнични дни от 8.00 и 18.00 ч.; 
– в неделя от 9.00 ч. (полски език), 10.30 ч. (български език), 12.00 ч. (английски език), 18.00 ч. (български език)

 

  1. Предвид ситуацията, в която се намираме, ви молим:
 
* Да спазвате дистанция 1,5 – 2,0 метра един от друг. Семействата, които живеят заедно, могат да бъдат заедно и по време на богослуженията.
* Според изискванията е задължително устата и носът да бъдат покрити с маска.
* Знакът на мира предаваме помежду си чрез жест на усмивка или кимване, но без допир.
* Не можем да използваме светената вода, която традиционно намирахме при входа на храма, и не можем да целуваме мощите или други предмети на култа.
* Наложително е да ограничим движението си в храма, а когато заставаме на опашка, за да приемем Светото причастие, отново търпеливо трябва
да спазваме дистанция.
* Светото причастие имате възможност да приемете по два начина: в устата или в лявата ръка, а с дясната го слагате сами в устата си пред свещеника.
* Излизайки след литургия от храма, нека отново запазим спокойствие и нужната дистанция.
* Имате възможност да се възползвате от тайнството Изповед на открито, на терасата в двора на църквата, по време на всяка една литургия.