V постна неделя - C PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Бог обича грешника, но не греха

Миналата неделя Евангелието ни припомни притчата за блудния син, който прахоса бащиното си имане по блудници, а днес, докато продължаваме да вървим по пътя на покаянието, прекрачвайки прага на една от последните постни недели, срещаме и самата блудница.

Poprawiony: niedziela, 07 kwietnia 2019 05:32
Więcej…
 
24 часа за Господа PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

24 часа за Господа

Сърдечно ви каним да обожавате Светото причастие и да пристъпите към тайнството покаяние (изповед). През това време свещеник ще ви очаква в изповедалнята.

Poprawiony: niedziela, 31 marca 2019 20:11
Więcej…
 
III постна неделя - C PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Въпросът за теодицея

Мислите ли, че тия галилейци бяха по-грешни от всички галилейци, че тъй пострадаха? Или мислите ли, че ония осемнайсет души, върху които падна Силоамската кула и ги изби, бяха по-виновни от всички живеещи в Йерусалим?“

Poprawiony: niedziela, 31 marca 2019 19:51
Więcej…
 
IV постна неделя - C PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Бащата, който излиза и търси

Притчата, която чухме в днешното Евангелие, е толкова добре позната и често цитирана от нас история, че вероятно си мислим, че тя няма какво ново да ни предложи или да ни изненада.

Poprawiony: niedziela, 31 marca 2019 20:00
Więcej…
 
II постна неделя - C PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Тавор и Голгота

Преди Миналата неделя мислено вървяхме заедно с Исус през „пустинята на изкушенията“, а днес Евангелието ни пренася на хълма Тавор, където е Неговото славно Преображение. Няколко седмици по-късно ще се изкачим и на хълма Голгота, за да съпреживеем за пореден път страданията Му, а после отново с изпълнени с радост и щастие сърца ще празнуваме и Възкресението Му като окончателен триумф и победа над греха и смъртта.

Poprawiony: niedziela, 17 marca 2019 20:50
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 4 z 88