IV постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Божията любов

„Защото Бог толкова обикна света…“, любим стих от Библията, чието продължение обичаме и добре познаваме: „… че отдаде Своя Единороден Син, та всеки, който вярва в Него да не погине, а да има живот вечен…“

Последно променен на Четвъртък, 15 Март 2018 09:50
продължава>
 
24 часа за Господа ПДФ Печат Е-мейл

24 часа за Господа

Инициативата „24 часа за Господа“ да се отслужва в петък и събота, които предшестват четвърта неделя на Великия пост, по желание на папа Франциск.

Последно променен на Неделя, 04 Март 2018 08:58
продължава>
 
II постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Двете планини

След дълги години на очакване един мъж се сдобил със син, а Бог иска от него да го пожертва. Това е добре познатата библейска история на Авраам. Поставен пред тежко изпитание, той действа радикално и според старозаветното разбиране за Божията справедливост, която и Йов изразява в своите мъки: „Бог дал, Бог взел! Благословено Името Господне!“, Авраам се приготвя да върне Божието Богу и да загуби онова, което толкова обича – сина си Исаак.

Последно променен на Неделя, 04 Март 2018 06:15
продължава>
 
III постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Божият храм

Живеем на територията на Стария континент, известен със своето богато културно наследство, а да пътуваме е вероятно любимо преживяване за всички ни. Едва ли някой от нас би отказал екскурзия в Европа, независимо дали да ще тръгнем в посока към колосалните шедьоври на Ренесансова Италия, или изящната Франция.

Последно променен на Неделя, 04 Март 2018 06:19
продължава>
 
I постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Рисувай отново!

Веднъж един художник бил нает да изрисува фасадата на църква. За да извлече по-голяма печалба за себе си, той имал навика да разрежда боята, но се случило така, че докато почти завършвал своята работа, изведнъж чул ужасяващ гръм от небето, което сякаш се разтворило и от него се изсипало огромно количество дъжд в разразилата се буря, а вятърът буквално го повалил на земята.

Последно променен на Събота, 17 Февруари 2018 17:12
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 77
В момента има 141 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 476
Брой прегледи на съдържанието : 1158851