Великия Пост 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Великия Пост 2018

Послание на Папа Франциск за Великия Пост за 2018 година.

Последно променен на Сряда, 14 Февруари 2018 07:34
продължава>
 
VI неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Прокажен

Бедният прокажен понася две големи страдания – от една страна, тежката болест, разяждаща плътта му, а от друга, изолирането от обществото. В миналото такава е била съдбата на всички прокажени – да бъдат прокудени от населените места и да живеят в отделна общност поради заразния характер на това страшно заболяване.

Последно променен на Събота, 10 Февруари 2018 23:03
продължава>
 
IV неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Борба

Всяка епоха идва със своя дух, всяко време има своята динамика, всяка книга носи знание и всяко нещо има своите критици. Често и мненията са различни. Светът не е прозаичен и животът не е постановка, дори и да е интерпретиран като една голяма сцена, на която героите сме ние. Съществена разлика между театралната и голямата сцена на живота е, че в реалността няма репетиция, а настоящият миг никога няма да се повтори, дори и да е решаващ и съдбоносен, а нашите съдби са важни за Бога.

Последно променен на Неделя, 28 Януари 2018 01:19
продължава>
 
V неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Търсението

„Не е ли изпитание земният живот на човека и дните му не са ли като дни на наемник?“ С тези думи на Йов започва днешното първо четиво. Разбираме, че Йов преживява тежки дни, нощем го мъчи безсъние: „Кога лягам, думам си: „Кога ще стана?“. А нощта се провлича и аз се обръщам, докле ми омръзне, дозори. Дните ми летят по-бързо от совалка и се свършват без надежда.“

Последно променен на Събота, 10 Февруари 2018 22:58
продължава>
 
III неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Да надскочиш собствения си ръст

„Величието на човека е в мисълта“ – думи на големия математик, физик, писател, теолог и религиозен философ Блез Паскал. Според друг именит мислител и учен енциклопедист – Рене Декарт – „не е достатъчно да имаш добър ум, най-важното е да го използваш добре“, а според Аристотел „мисълта заедно с действителността представлява самата истина“.

Последно променен на Неделя, 21 Януари 2018 23:32
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 77
В момента има 137 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 476
Брой прегледи на съдържанието : 1158851