Петдесятница 2018 PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Кой е Светият Дух?

Веднъж едно малко момче, минавайки покрай близката църква с колелото, видяло свещеника да излиза и спряло да го поздрави. Свещеникът го поканил да влязат заедно в църквата, но момчето отговорило, че няма кой да му пази колелото, ако го остави отвън, и може някой да му го открадне, а свещеникът му отвърнал с думите: „Ела! Светият Дух ще го пази.“

Last Updated on Friday, 01 June 2018 19:59
Read more...
 
Възнесение Господне 2018 PDF Print E-mail
There is no translation of this article

И се възнесе на небето…

Исус изпълни земната Си мисия, но тя не е достигнала своя край.  Oтговорната задача да бъде продължена, Toй възлага на Църквата в лицето на всички, които вече Го следват в настоящето, и тези, които ще Го познаят в бъдеще: „Исус се яви на единадесетте и им каза: Идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари“.

Last Updated on Wednesday, 16 May 2018 07:10
Read more...
 
V пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Лозарят е този, който познава пръчките...

Кой ли не обича да прекара малко от времето си за почивка под шепота на шумака на старата лоза или под тежкия плод на бисерните й зърна?

Last Updated on Saturday, 05 May 2018 22:12
Read more...
 
VI пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Кой истински обича?

Когато Христос Възкръсна, ние се превърнахме в хора на надеждата. Добрата вест, че нашият Бог е Бог на живота, донася радост на човечеството в продължение на повече от две хиляди години. Нима това може да бъде случайно?

Last Updated on Saturday, 05 May 2018 22:15
Read more...
 
III пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Възкресението – центърът на евангелието

„Защо се смущавате и защо такива мисли влизат в сърцата ви?“ И в контекста на днешното Евангелие, и извадени от него, тези думи пасват идеално на много ситуации в нашия живот. Нещо добро се е случило с нас или близо до нас, но ние сме смутени. Виждаме чудото с очите си, но ни е трудно да повярваме. Друг път имаме проблем, който ангажира цялото ни съзнание, и отново сме объркани и тревожни.

Last Updated on Sunday, 15 April 2018 22:19
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 80