Великия Пост 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Великия Пост 2018

Послание на Папа Франциск за Великия Пост за 2018 година.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 07:34
Więcej…
 
VI неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Прокажен

Бедният прокажен понася две големи страдания – от една страна, тежката болест, разяждаща плътта му, а от друга, изолирането от обществото. В миналото такава е била съдбата на всички прокажени – да бъдат прокудени от населените места и да живеят в отделна общност поради заразния характер на това страшно заболяване.

Poprawiony: sobota, 10 lutego 2018 23:03
Więcej…
 
IV неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Борба

Всяка епоха идва със своя дух, всяко време има своята динамика, всяка книга носи знание и всяко нещо има своите критици. Често и мненията са различни. Светът не е прозаичен и животът не е постановка, дори и да е интерпретиран като една голяма сцена, на която героите сме ние. Съществена разлика между театралната и голямата сцена на живота е, че в реалността няма репетиция, а настоящият миг никога няма да се повтори, дори и да е решаващ и съдбоносен, а нашите съдби са важни за Бога.

Poprawiony: niedziela, 28 stycznia 2018 01:19
Więcej…
 
V неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Търсението

„Не е ли изпитание земният живот на човека и дните му не са ли като дни на наемник?“ С тези думи на Йов започва днешното първо четиво. Разбираме, че Йов преживява тежки дни, нощем го мъчи безсъние: „Кога лягам, думам си: „Кога ще стана?“. А нощта се провлича и аз се обръщам, докле ми омръзне, дозори. Дните ми летят по-бързо от совалка и се свършват без надежда.“

Poprawiony: sobota, 10 lutego 2018 22:58
Więcej…
 
III неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Да надскочиш собствения си ръст

„Величието на човека е в мисълта“ – думи на големия математик, физик, писател, теолог и религиозен философ Блез Паскал. Според друг именит мислител и учен енциклопедист – Рене Декарт – „не е достатъчно да имаш добър ум, най-важното е да го използваш добре“, а според Аристотел „мисълта заедно с действителността представлява самата истина“.

Poprawiony: niedziela, 21 stycznia 2018 23:32
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 6 z 77