VI пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Кой истински обича?

Когато Христос Възкръсна, ние се превърнахме в хора на надеждата. Добрата вест, че нашият Бог е Бог на живота, донася радост на човечеството в продължение на повече от две хиляди години. Нима това може да бъде случайно?

Последно променен на Събота, 05 Май 2018 22:15
продължава>
 
V пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Лозарят е този, който познава пръчките...

Кой ли не обича да прекара малко от времето си за почивка под шепота на шумака на старата лоза или под тежкия плод на бисерните й зърна?

Последно променен на Събота, 05 Май 2018 22:12
продължава>
 
II пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Тома, Савел, Фаустина и аз – свидетели на Въскръсналия

„Тома, ти повярва, защото ме видя, блажени, които не са видели и са повярвали!“ Емблематичен момент в Евангелието, оставящ траен спомен в съзнанието ни, често споменаван и като пример за неверие, заради който сме склонни да възприемаме...

Последно променен на Неделя, 15 Април 2018 22:13
продължава>
 
III пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Възкресението – центърът на евангелието

„Защо се смущавате и защо такива мисли влизат в сърцата ви?“ И в контекста на днешното Евангелие, и извадени от него, тези думи пасват идеално на много ситуации в нашия живот. Нещо добро се е случило с нас или близо до нас, но ние сме смутени. Виждаме чудото с очите си, но ни е трудно да повярваме. Друг път имаме проблем, който ангажира цялото ни съзнание, и отново сме объркани и тревожни.

Последно променен на Неделя, 15 Април 2018 22:19
продължава>
 
Великден ПДФ Печат Е-мейл

Празен гроб

„Вие търсите Исуса Назарееца, разпнатия. Той Възкръсна, няма Го тук!“ Има ли живот след смъртта? И има ли в живота нещо по-страшно, след като дори само мисълта за нея понякога ни плаши до безумие? Знаем, че физически е неизбежна и често се опитваме да търсим доказателства и аргументи, за да влеем в себе си надежда, че пътят ни има посока и смисъл.

Последно променен на Неделя, 01 Април 2018 06:04
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 81
В момента има 53 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 493
Брой прегледи на съдържанието : 1219742