XI неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Сънапово зърно

Имало едно време три огромни кули. Те живеели весело и щастливо, радвали се на вниманието на хората и били приятелки помежду си, но понякога спорели коя е най-красивата от тях.

Poprawiony: poniedziałek, 18 czerwca 2018 03:58
Więcej…
 
X неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Чух гласа ти… и се скрих

В църковното богослужение често споменаваме думите тайнство и тайна. Прославяме тайната на Сътворението и Божията любов, на Въплъщението на Христос, на Неговата смърт и Възкресение, на присъствието Му в Евхаристията. Има обаче още една тайна, която е съвсем противоположна и често ни се иска да остане потулена и скрита, защото трудно понасяме тежестта й – тайната на злото в света.

Poprawiony: sobota, 09 czerwca 2018 13:56
Więcej…
 
Светата Троица 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

В името на Отца и Сина и Светия Дух

Днес е поредната неделя на радост, когато всички ние, които съставляваме християнските общности в целия католически свят, тържествуваме, чествайки тайната на Светата Троица, представляваща сърцевината и същината на нашата вяра. Триединството на Бога – общението на Отца и Сина и Светия Дух е над всяка граница във времето и пространството, създавайки за нас истинска божествена обител още докато сме тук, на земята.

Poprawiony: piątek, 01 czerwca 2018 19:58
Więcej…
 
Тялото Христово 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Амин

Амин, Амин, Амин...

Poprawiony: sobota, 09 czerwca 2018 13:57
Więcej…
 
Петдесятница 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Кой е Светият Дух?

Веднъж едно малко момче, минавайки покрай близката църква с колелото, видяло свещеника да излиза и спряло да го поздрави. Свещеникът го поканил да влязат заедно в църквата, но момчето отговорило, че няма кой да му пази колелото, ако го остави отвън, и може някой да му го открадне, а свещеникът му отвърнал с думите: „Ела! Светият Дух ще го пази.“

Poprawiony: piątek, 01 czerwca 2018 19:59
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 7 z 82