III постна неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Божият храм

Живеем на територията на Стария континент, известен със своето богато културно наследство, а да пътуваме е вероятно любимо преживяване за всички ни. Едва ли някой от нас би отказал екскурзия в Европа, независимо дали да ще тръгнем в посока към колосалните шедьоври на Ренесансова Италия, или изящната Франция.

Poprawiony: niedziela, 04 marca 2018 06:19
Więcej…
 
II постна неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Двете планини

След дълги години на очакване един мъж се сдобил със син, а Бог иска от него да го пожертва. Това е добре познатата библейска история на Авраам. Поставен пред тежко изпитание, той действа радикално и според старозаветното разбиране за Божията справедливост, която и Йов изразява в своите мъки: „Бог дал, Бог взел! Благословено Името Господне!“, Авраам се приготвя да върне Божието Богу и да загуби онова, което толкова обича – сина си Исаак.

Poprawiony: niedziela, 04 marca 2018 06:15
Więcej…
 
Великия Пост 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Великия Пост 2018

Послание на Папа Франциск за Великия Пост за 2018 година.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 07:34
Więcej…
 
I постна неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Рисувай отново!

Веднъж един художник бил нает да изрисува фасадата на църква. За да извлече по-голяма печалба за себе си, той имал навика да разрежда боята, но се случило така, че докато почти завършвал своята работа, изведнъж чул ужасяващ гръм от небето, което сякаш се разтворило и от него се изсипало огромно количество дъжд в разразилата се буря, а вятърът буквално го повалил на земята.

Poprawiony: sobota, 17 lutego 2018 17:12
Więcej…
 
VI неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Прокажен

Бедният прокажен понася две големи страдания – от една страна, тежката болест, разяждаща плътта му, а от друга, изолирането от обществото. В миналото такава е била съдбата на всички прокажени – да бъдат прокудени от населените места и да живеят в отделна общност поради заразния характер на това страшно заболяване.

Poprawiony: sobota, 10 lutego 2018 23:03
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 7 z 79