Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

20 август 2017

- На 21 август, понеделник, възпоменаваме Св. Пий Х Папа.

- На 22 август, вторник честваме Дева Мария Царица.

- На 23 август, сряда, възпоменаваме Св. Роза от Лима.

- На 24 август, четвъртък, празнично възпоменаваме Св. Вартоломей.

- На 25 август, петък, празнуваме Св. Лудвиг IX Френски, покровител на Трети Францискански Орден и на нашата Епархия.

- В нашата църква възнамеряват да сключат брак: Венелин Светломиров Симеонов и Памела Мириам Рекена; Рази Рамзи Ханна и Бисерка Мариова Тодорова; Кръстьо Димов Кръстев и Мария Найденова Савова; Марта Бялобжеска и Антон Тодоров Кръстев; Йоана Магнер и Димо Бойков Митев; Стефано Темпорин и Янислава Недкова Асенова; Габриела Алехандра Карденас Салвадор и Кристиан Жан Будев; Валентина Джаноси и Вито Сума. Ако някой е запознат с причини, които са пречка да бъде сключен брак между горепосочените лица, молим незабавно да съобщи на енориста на нашата църква.

- Все още можете да се запишете за участие в младежкия Международен Християнски Фестивал, който по традиция всяка година провеждаме в Белозем (28 август – 2 септември). И тази година ви очакват много изненади, интересни теми за вярата, уъркшопи, музика и концерти, и разбира се нови запознанства!

- Информираме ви, че започваме необходим ремонт на външната настилка пред и около Църквата. Ремонтните дейности са с цел поддръжка и опазване на сградата от течове. Призоваваме ви за съдействие с парична помощ според възможностите ви. Даренията, предназначени за тази цел можете да пускате в касичките под статуите на Св. Тереза и Св. Антон, намиращите се до вратите на Църквата.

Дата / място

Мероприятие

Възраст

Цена

Записвания


28 август –

2 септември

с. Белозем

Международен Християнски Младежки Фестивал

14 – 20

години

20 лв

о. Марчин


  Последно променен на Събота, 19 Август 2017 20:43
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  Званията - дар на Божията любов ПДФ Печат Е-мейл

  Призванието за свещеничество и Богопосветен живот е преди всичко резултат от постоянния контакт с живия Бог и от настоятелната молитва, издигаща се към Господаря на жетвата - в енорийските общности и в християнските семейства. Затова нека в нас никога да не престава молитвата за нови и свети работници на Божията нива!

  Последно променен на Събота, 26 Май 2012 09:07
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО ПДФ Печат Е-мейл

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Последно променен на Събота, 19 Май 2012 10:00
  продължава>
   
  ТОЙ Е ДОБРИЯТ ПАСТИР! ПДФ Печат Е-мейл

  Днес четем началото на 10 глава от Евангелието на Йоан, където евангелистът ни предава изключително важните за нашия живот думи Христови: Исус говори за това, че Той е Добрият Пастир и Врата за овцете. Кратката притча обаче не може нищо на никого да докаже. Макар Господ да казва, че овцете познават пастира по гласа, повечето от тях предпочитат да не го помнят и да не го приемат.

  Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:06
  продължава>
   
  << Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 Следваща > Край >>

  Страница 61 от 68
  В момента има 126 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 426
  Брой прегледи на съдържанието : 825036