НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

15 октомври 2017

- Днес в Църквата отбелязваме Световния ден на мисиите. Нека още веднъж споменем в своите молитви всички свещеници, монахини и миряни, които служат милосърдно, полагайки грижи за хора в нужда. Дискусът с паричните средства, събрани през днешния ден, ще бъдат предадени на нашия епископ – монсеньор Георги Йовчев. На днешния ден възпоменаваме св. Тереза от Авила. По този повод в църквата св. Франциск от Асизи ще бъде отслужена литургия в 17.00 ч. Нека в нашите милитви да не забряваме за братята кармелити и сестрите кармелитянки служещи в София.

- Октомврийска набожността към Дева Мария отслужваме всеки ден преди вечерната литургия от 17:30 часа.

- На 17 октомври, вторник, възпоменаваме св. Игнатий от Антиохия.

- На 18 октомври, сряда, честваме св. Лука Евангелист.

- На 19 октомври, четвъртък, възпоменаваме св. Павел от Кръста – основател на ордена на пасионистите и покровител на русенската католическа църква, която на този ден отбелязва своя храмов празник.

- Каним децата и младежите, които още не са се записали в катехизиса, който организираме за тях, да се присъединят към редовните групи. На тези срещи ви очакваме всяка неделя след централната литургия от 10:30 часа, за да изучаваме заедно библейските истини и да дискутираме всички въпроси, свързани с живота и вярата, които ви вълнуват.

- Катехизис за възрастни, които имат желание да задълбочат своите познания за учението на Църквата, ще провеждаме всеки петък от 19:00 часа. Възстановихме също редовните срещи за групите.

- Всички които искат да се запознаят с живота и духовността на св. Франциск каним сърдечно следващата събота 21 октомври от 10.00 часа. Срещата ще се състои в пасторалния център.

- Семействата, които имат желание да се включат в кръговете в нашата енория, каним следващата неделя на организационна среща в 16:30 часа в пасторалния център.

- Благодарим от все сърце на всички, които финансово подпомагат ремонтните дейности в нашата Църква и едновременно с това смирено молим да продължавате да ни подкрепяте финансово според възможностите си. Даренията, предназначени за тази цел можете да пускате в касичките под статуите на Св. Тереза и Св. Антон, намиращи се до вратите на Църквата.

-          Наближава време, когато по един особен начин ще възпоменаваме светците и нашите покойници. Като християни ние не празнуваме Хелоуин, а се радваме на отвореното за нас небе и затова каним децата на бал на „Всички Светци” в събота, на 28 октомври в 16:30 часа в пасторалния център, в зала номер 7. Нека децата бъдат облечени в костюми, наподобяващи светец или светица, а родителите да имат грижата да подсладят техния празник.

-          Шествието на гробищата тази година ще се проведе в неделя, на 29 октомври от 14:30 часа. Ще започнем при католическия параклис. По време на тази набожност ще имате възможност заедно със свещениците да се помолите при гробовете на покойните ви роднини и приятели.

-          На 1 ноември, сряда, е тържеството на Всички светци. На този ден литургии в църквата ще отслужим в 8:00, 10:30, 18:00 и 19:30 часа.

-          На 2 ноември, четвъртък, възпоменаваме всички наши покойни братя и сестри. Приканваме ви да използвате хубавото октомврийско време и да почистите гробовете на своите близки в знак на уважение към паметта им. На този ден Светата Евхаристия ще отслужим в параклиса на Централните софийски гробища, от 10:30 ч.

  Последно променен на Събота, 14 Октомври 2017 22:09
   
  ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

  Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

  продължава>
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Следваща > Край >>

  Страница 62 от 69
  В момента има 61 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 434
  Брой прегледи на съдържанието : 887210