НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

14 януари 2018

- Днешната неделя по желание на папа Франциск преживяваме като Световния ден на мигрантите и бежанците.

- На 16 януари, вторник, възпоменаваме Свети Берард и другарите му мъченици.

- На 16 януари, вторник, от 19.00 часа каним всички мъже в Църквата да присъстват на специално подготвената среща с Доналд Турбит (Donald Turbitt) – американец от ирландски произход с 21-годишен стаж като пожарникар и 30 години опит като бизнесмен. Заедно със съпругата си Пат са отгледали 3 деца, от които имат 13 внуци. Основател е на общността „Мъжете на св. Йосиф“, която подчертава важната роля на мъжете в семейството и в живота на Църквата, участва в много международни конфернции, изнася беседи и ръководи образователни курсове. По време на предстоящото му посещение в Европа ще проведе срещи с мъже от Полша, Литва и България.

- На 17 януари, сряда, честваме Свети Антоний Велики - игумен.

- От 18 до 25 януари тече седмица на молитва за единство между християните.

- На 19 януари, петък, от 19.00 часа ви каним на концерт с участието
на проф. Джудит Елвия Гарсия Мартин. В програмата ще чуете испанска музика за орган от XVI до XVIII век. Вход свободен.

- Според традицията всяко начало на новата година е свързано с пастирско посещение по домовете. Енориашите, които имат желание жилищата им да бъдат осветени и да приемат Божия благослов за новата година, молим индивидуално да се уговарят със свещениците.

- Възстановихме катехизиса за деца и младежи. Катехизисът за възрастни се провежда всеки петък, 19.00 ч. в зала номер 3.

- На 23 януари, следващият вторник, от 18.30 часа, във Военния Клуб ще има представяне на книгата “Концлагерът „Белене” 1949-1987”. Авторът Борислав Скочев засяга потресаващата истина за „острова който уби свободния човек”.

- На 27 януари, следващата събота, от 9.00 до 15.00 часа ще се проведе подготвителен курс за двойките, които възнамеряват да сключат брак тази година. Нека желаещите да заявят предварително своето участие. На 28 януари, неделя, след литургията от 10.30 часа, каним на организационна среща всички родители на децата, които се подготвят тази година да приемат Първо причастие.

Donald Turbitt

  Последно променен на Неделя, 14 Януари 2018 23:38
   
  ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

  Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

  продължава>
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Край >>

  Страница 64 от 71
  В момента има 80 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 445
  Брой прегледи на съдържанието : 959773