ЙОАН МУ Е ИМЕТО... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

 

Братя и сестри, днес празнуваме тържеството Рождество на Йоан Кръстител. Своите корени този празник има още в IV век. Той е един от най-старите християнски празници, оказал огромно влияние върху развитието на вярата в християнските общини в онези далечни времена.

Last Updated on Sunday, 15 July 2012 06:39
Read more...
 
НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Last Updated on Sunday, 15 July 2012 06:37
Read more...
 
ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

Read more...
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Last Updated on Monday, 04 June 2012 13:03
Read more...
 
Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

18 февруари 2018 

-          Преживяваме много важен период от църковния календар – времето на Великите пости.  Тази година ви приканваме да преживяваме това време заедно и с помощта на светлия образ и личността на свети отец Пио по повод на 50-годишнината от смъртта му и 100-годишнината от получаването на неговите стигмати. През периода на Великия пост всеки петък ще отслужваме допълнителна литургия от 10.30 часа, а след нея ще има набожност Кръстен път, както и след литургията от 18.00 часа. Припомняме на католиците, че всеки петък сме задължени да се въздържаме от месни храни. Нека преживеем това свято време с повече молитва, пост и дела на милосърдие! Молим групите в енорията да се включат във воденето на набожността Кръстен път в петък, след вечерната литургия, в следия ред: на 23 февруари – неокатекуменалните общности; 2 март – Полска католическа мисия; 9 март – молитвена група на св. Пио от Пиетрелчина; 16 март – библейско-молитвена група; на 23 март – Трети францискански орден.

-          На 22 февруари, четвъртък, Църквата чества празника Престола на свети Петър Апостол. Нека споменем в нашите молитви папа Франциск и папа емерит Бенедикт, Бог да ги придружава в служението на нашата църква.

-          На 23 февруари, петък, възпоменаваме свети Поликарп, епископ и мъченик. Петъчният ден на първата постна седмица е официално обявен от папа Франциск като ден за молитва и пост, с намерение за мир в света и по-особено за Републиките Конго и Южен Судан.

-          Сърдечно ви каним на зимната сесия на школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата“, която ще се проведе от 9 до 11 март в хотел „Прима S“, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. Своето желание за участие можете да заявите до 5 март, а повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

    Last Updated on Saturday, 17 February 2018 17:10
     
    << Start < Prev 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Next > End >>

    Page 65 of 73