КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

Poprawiony: sobota, 19 maja 2012 10:00
Więcej…
 
Званията - дар на Божията любов PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Призванието за свещеничество и Богопосветен живот е преди всичко резултат от постоянния контакт с живия Бог и от настоятелната молитва, издигаща се към Господаря на жетвата - в енорийските общности и в християнските семейства. Затова нека в нас никога да не престава молитвата за нови и свети работници на Божията нива!

Poprawiony: sobota, 26 maja 2012 09:07
 
БИЗНЕСЪТ, ИЗТОЧНИК НА НАДЕЖДА PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Това бе темата на XXIV международен конгрес на UNIAPAC (UNion Internationale des Associations PAtronales Catholiques), проведен във френския град Лион от 31 март до 1 април тази година.

Международната организация UNIAPAC e създадена през 1931 г. от асоциации на холандски, белгийски и френски бизнесмени и работодатели католици, с наблюдатели от Италия, Германия и Чехословакия, по повод 40-ата годишнина от написването на енцикликата „Rerum Novarum” в Рим. По-късно е разширена с членове от други европейски страни и от Латинска Америка.

Poprawiony: piątek, 03 sierpnia 2012 23:21
Więcej…
 
ТОЙ Е ДОБРИЯТ ПАСТИР! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Днес четем началото на 10 глава от Евангелието на Йоан, където евангелистът ни предава изключително важните за нашия живот думи Христови: Исус говори за това, че Той е Добрият Пастир и Врата за овцете. Кратката притча обаче не може нищо на никого да докаже. Макар Господ да казва, че овцете познават пастира по гласа, повечето от тях предпочитат да не го помнят и да не го приемат.

Poprawiony: poniedziałek, 04 czerwca 2012 13:06
Więcej…
 
НЕДЕЛЯТА НА БОЖИЕТО МИЛОСЪРДИЕ PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Господ ни обича като Свои деца, знаейки, че сме слаби и грешни. Той продължава да ни обича, без да обръща внимание на това, че ние Го обиждаме толкова често с нашите грехове. Грехове, които са вредни за нас, но могат да ни отделят от Господ завинаги. Любовта на Бога за нас е Милосърдна любов. Той ни осинови в Своя Син, Исус, Който страда и умря на Кръста за нас, грешниците.

Poprawiony: poniedziałek, 23 kwietnia 2012 12:59
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 następna > ostatnia >>

Strona 65 z 71