И АЗ ЩЕ ВИ ВЪЗКРЕСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Христос се е назовал хляб и това е било трудно за разбиране. Но за този, който помни необичайните образи, използвани от пророците в техните пророчества, не е трудно да разпознае в словата за хляба една от пророческите притчи. Исус говори, че Неговото учение и Той Самият са също толкова необходими, както и всекидневната храна и защо да не се съгласим с това?

Więcej…
 
ЗА БОЖИЯ ХЛЯБ, ДАВАЩ ЖИВОТ НА СВЕТА PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Хората тръгнали след Исус, за да слушат Словото Божие от Неговите уста. Те Го следвали три дни. Останали без храна. Исус ги съжалил и ги нахранил, извършвайки чудото на умножаването на петте хляба и двете риби, с което наситил глада на пет хиляди човека.

Този хляб бил знак на Неговата Любов. Но Исус дошъл на земята не само да нахрани гладните, да излекува болните и да утеши скърбящите. Той дошъл, за да даде на всички хора Самия Бог. Да възстанови разрушената връзка между човека и Бога, да я възстанови такава, каквато била по-рано, в Рая.

Poprawiony: niedziela, 05 sierpnia 2012 06:13
Więcej…
 
ДОЙДЕТЕ... И СИ ПОЧИНЕТЕ МАЛКО PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

„Като повика дванайсетте, начена да ги разпраща по двама, и им даде власт над нечистите духове. И им заповяда нищо да не взимат за по път, освен една тояга: ни торба, ни хляб, ни пари в пояса...” После учениците се върнали при Исус и Му разказали всичко, каквото направили и каквото научили. Той им казал: „дойдете сами в уединено място и си починете малко.” Тези два фрагмента от Светото Писание говорят за необходимостта от отдих, говорят дори и за това как да го организираме.

Więcej…
 
ДА НАСИТИМ ГЛАДНИТЕ... PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

 „Исус, като дигна очи и видя, че множество народ иде към Него, казва на Филипа: отде да купим хляб, за да ядат тия? А това казваше, за да го изпита; понеже Сам знаеше, какво щеше да направи...” (Ин. 6, 5-6) Въпросът на Исус поразява учениците. Какво могат да направят те за тази хилядна тълпа? Как могат да ги нахранят?

Więcej…
 
ТЕ ТРЪГНАХА И ПРОПОВЯДВАХА... PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Осъзнаването на това, че да проповядва Евангелието е длъжен всеки – както общността, така и всеки индивидуално – е растяло в Църквата постепенно. Слизането на Светия Дух е дало големия импулс на апостолската мисия. И силата на този Огън е била достатъчна за няколко столетия. До момента, когато Вторият Ватикански събор отново напомни на християнството, че цялата Църква по своята същност е мисионерска, тоест призвана е да проповядва на света Благата Вест и е задължена да върши това.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 następna > ostatnia >>

Strona 65 z 74