ЗА ДА ИМАТЕ В СЕБЕ СИ ЖВОТ... ПДФ Печат Е-мейл

В случаи на неувереност в точността или адекватността на словата, хората винаги отдават предпочитание на знаците. Знакът винаги се разбира многозначно. Вместо суровата непосредственост на понятията, знакът позволява повече ангажираност на интуицията в процеса на познанието. Особено сложните понятия по-добре се изразяват със знаци, отколкото със слова.

продължава>
 
И АЗ ЩЕ ВИ ВЪЗКРЕСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ПДФ Печат Е-мейл

Христос се е назовал хляб и това е било трудно за разбиране. Но за този, който помни необичайните образи, използвани от пророците в техните пророчества, не е трудно да разпознае в словата за хляба една от пророческите притчи. Исус говори, че Неговото учение и Той Самият са също толкова необходими, както и всекидневната храна и защо да не се съгласим с това?

продължава>
 
ДА НАСИТИМ ГЛАДНИТЕ... ПДФ Печат Е-мейл

 „Исус, като дигна очи и видя, че множество народ иде към Него, казва на Филипа: отде да купим хляб, за да ядат тия? А това казваше, за да го изпита; понеже Сам знаеше, какво щеше да направи...” (Ин. 6, 5-6) Въпросът на Исус поразява учениците. Какво могат да направят те за тази хилядна тълпа? Как могат да ги нахранят?

продължава>
 
ЗА БОЖИЯ ХЛЯБ, ДАВАЩ ЖИВОТ НА СВЕТА ПДФ Печат Е-мейл

Хората тръгнали след Исус, за да слушат Словото Божие от Неговите уста. Те Го следвали три дни. Останали без храна. Исус ги съжалил и ги нахранил, извършвайки чудото на умножаването на петте хляба и двете риби, с което наситил глада на пет хиляди човека.

Този хляб бил знак на Неговата Любов. Но Исус дошъл на земята не само да нахрани гладните, да излекува болните и да утеши скърбящите. Той дошъл, за да даде на всички хора Самия Бог. Да възстанови разрушената връзка между човека и Бога, да я възстанови такава, каквато била по-рано, в Рая.

Последно променен на Неделя, 05 Август 2012 06:13
продължава>
 
ДОЙДЕТЕ... И СИ ПОЧИНЕТЕ МАЛКО ПДФ Печат Е-мейл

„Като повика дванайсетте, начена да ги разпраща по двама, и им даде власт над нечистите духове. И им заповяда нищо да не взимат за по път, освен една тояга: ни торба, ни хляб, ни пари в пояса...” После учениците се върнали при Исус и Му разказали всичко, каквото направили и каквото научили. Той им казал: „дойдете сами в уединено място и си починете малко.” Тези два фрагмента от Светото Писание говорят за необходимостта от отдих, говорят дори и за това как да го организираме.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Край >>

Страница 67 от 76
В момента има 94 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 469
Брой прегледи на съдържанието : 1124997