НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

1 юли 2018 г.

- На На 3 юли, вторник, празнично възпоменаваме св. Тома Апостол.

- На 4 юли, сряда, възпоменаваме св. Елисавета Португалска.

- 5 юли е първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото Причастие ще има от 17:00 часа.

- 6 юли е първият петък на месеца. На този ден ви каним в 17.30 часа, преди вечерната литургия, да се молим с литания пред Светото Причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово.

- Информираме ви, че катехизисът за възрастни завърши за тази година. Каним ви отново на вероучение в средата на месец септември!

- Специална покана отправяме към всички младежи да участват в Младежката национална среща, която тази година ще се проведе заедно с Международния християнски фестивал в Белозем. И тази година в периода от 4 до 7 юли сме подготвили за вас много изненади, интересни теми за вярата, уъркшопи, музика и концерти. Ще ви очакваме с радост! За записвания, обръщайте се към отец Марчин!

- От 12 до 15 юли ви каним да участвате в годишната среща на „Движението на фоколарите„Мариаполи, която ще се проведе под мотото „Обичайте се така, както Аз ви възлюбих!“ Информация относно записване и контакти за събитието ще намерите на таблото пред църквата.

- Сърдечно ви каним да преживеете десет дни на радостно общуване с Бога, изпълени с ежедневни молитви, конференции на теми, свързани с вярата, и много музика, споделяне, игри и изненади, като посетите лятната сесия на школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата. Школата ще се проведе от 2 до 12 август в хотел „Прима S“, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. По същото време в хижа „Партизанска песен могат да се присъединят и младежите в допълнително подготвената за тях програма „Оазис. Повече информация можете да намерите на таблото пред църквата.

- В нашата църква възнамеряват да сключат брак: Богуслав Окунйевски и Диана Окунйевска, Петър Емилов Кръстев и Боряна Стоянова Стоянова, Гергана Иванова Китова и Венцислав Венциславов Конжагюлов, Божидар Андреев Георгиев и Десислава Николаева Александрова, Марек Паточка и Благовеста Ценкова Славейкова, Неби Томас и Елена Георгиева Павлова, Валентин Владимиров Петков и Ани Ангелова Стоилова, Славомир Георгиев Христов и Данута Старон. Ако някой е запознат с причини, които са пречка да бъде сключен брак между горепосочените лица, молим незабавно да съобщи на енориста на нашата църква!

  Последно променен на Събота, 30 Юни 2018 20:46
   
  ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

  Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

  продължава>
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Край >>

  Страница 69 от 76
  В момента има 92 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 471
  Брой прегледи на съдържанието : 1136987