ЗА БОЖИЯ ХЛЯБ, ДАВАЩ ЖИВОТ НА СВЕТА ПДФ Печат Е-мейл

Хората тръгнали след Исус, за да слушат Словото Божие от Неговите уста. Те Го следвали три дни. Останали без храна. Исус ги съжалил и ги нахранил, извършвайки чудото на умножаването на петте хляба и двете риби, с което наситил глада на пет хиляди човека.

Този хляб бил знак на Неговата Любов. Но Исус дошъл на земята не само да нахрани гладните, да излекува болните и да утеши скърбящите. Той дошъл, за да даде на всички хора Самия Бог. Да възстанови разрушената връзка между човека и Бога, да я възстанови такава, каквато била по-рано, в Рая.

Последно променен на Неделя, 05 Август 2012 06:13
продължава>
 
ДА НАСИТИМ ГЛАДНИТЕ... ПДФ Печат Е-мейл

 „Исус, като дигна очи и видя, че множество народ иде към Него, казва на Филипа: отде да купим хляб, за да ядат тия? А това казваше, за да го изпита; понеже Сам знаеше, какво щеше да направи...” (Ин. 6, 5-6) Въпросът на Исус поразява учениците. Какво могат да направят те за тази хилядна тълпа? Как могат да ги нахранят?

продължава>
 
ТЕ ТРЪГНАХА И ПРОПОВЯДВАХА... ПДФ Печат Е-мейл

Осъзнаването на това, че да проповядва Евангелието е длъжен всеки – както общността, така и всеки индивидуално – е растяло в Църквата постепенно. Слизането на Светия Дух е дало големия импулс на апостолската мисия. И силата на този Огън е била достатъчна за няколко столетия. До момента, когато Вторият Ватикански събор отново напомни на християнството, че цялата Църква по своята същност е мисионерска, тоест призвана е да проповядва на света Благата Вест и е задължена да върши това.

продължава>
 
ДОЙДЕТЕ... И СИ ПОЧИНЕТЕ МАЛКО ПДФ Печат Е-мейл

„Като повика дванайсетте, начена да ги разпраща по двама, и им даде власт над нечистите духове. И им заповяда нищо да не взимат за по път, освен една тояга: ни торба, ни хляб, ни пари в пояса...” После учениците се върнали при Исус и Му разказали всичко, каквото направили и каквото научили. Той им казал: „дойдете сами в уединено място и си починете малко.” Тези два фрагмента от Светото Писание говорят за необходимостта от отдих, говорят дори и за това как да го организираме.

продължава>
 
ГЛАСЪТ НА ИСТИНСКИЯ ПРОРОК ПДФ Печат Е-мейл

   Днешните три четива от Светото писание говорят за християнските добродетели покорство, послушание и смирение, които трябва да са част от живота на всеки християнин, както са представени от Господ Исус, пророк Иезекиил и св. Павел. Те тримата, подчинени на една по-велика власт, са в служба на волята Божия.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
<< Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Край >>

Страница 70 от 79
В момента има 66 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 482
Брой прегледи на съдържанието : 1166376