XXII обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Кръст...

Вярвам ли „добре“? И как живея вярата си в Христа, плувайки в океана на света, в който вълните на светските тревоги, съблазни и суета всеки ден ме повалят?

Last Updated on Tuesday, 12 September 2017 08:38
Read more...
 
XXI обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Ти си Христос...

На 16 октомври 1978 г., след продължилия два дни Папски Конклав, бял пушек се издига над Сикстинската капела, провъзгласявайки, че новият папа е избран. Половин час по-късно е обявено името на кардинала, който ще оглави като суверен Светия Престол, и това е Карл Войтила.

Last Updated on Tuesday, 29 August 2017 22:33
Read more...
 
XIX обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Господи, избави ме!

Ако има история, свързана с физиката, която да е известна на всички, то това е историята на сър Исак Нютон и падналата от дървото ябълка. Всички сме изучавали в училище законите на Нютон и по тази причина добре познаваме закона за гравитацията и знаем, че обектите, в близост до земята, падат към нейната повърхност.

Last Updated on Saturday, 19 August 2017 20:58
Read more...
 
XX обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Господи, помилуй ме!

Безпокойството и притесненията са реална част от живота ни, но най-големите тревоги, които буквално раздират нежната и крехка обвивка на душата ни, са тези, които изпитваме, когато сме родители или когато се подготвяме да станем такива. Много бъдещи майки споделят, че се страхуват по време на бременността какво дете ще родят, ще бъде ли здраво, ще има ли усложнения при раждането, как ще понесат болката. Няма гаранции нито за здравето, нито за болката, но не само по време на бременност, а всеки ден, в който се чувстваме уязвими.

Last Updated on Saturday, 19 August 2017 21:04
Read more...
 
XVIII обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Преображение Господне

Когато вятърът на мечтите отнася мислите ни към селенията на висините, Преобразяването на Христос е сцената на онова божествено видение от Рая, което съвършено допълва картината на царството на небесната прослава.

Last Updated on Saturday, 19 August 2017 20:48
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 75