ЙОАН МУ Е ИМЕТО... ПДФ Печат Е-мейл

 

Братя и сестри, днес празнуваме тържеството Рождество на Йоан Кръстител. Своите корени този празник има още в IV век. Той е един от най-старите християнски празници, оказал огромно влияние върху развитието на вярата в християнските общини в онези далечни времена.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:39
продължава>
 
НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

16 септември 2018 г.

- Уведомяваме ви, че от 2 септември възстановихме неделното отслужване на литургиите на английски език в параклиса „Благовещение“ на ул. „Оборище“ № 5 от 12.00 часа. Веднъж месечно ще бъдат отслужвани и литургии на френски език от 15.30 часа на 16 септември, 7 октомври, 18 ноември и 9 декември. Всяка събота в същия параклис се отслужва литургия на италиански език от 17.00 ч.

- На 17 септември, понеделник, францисканското семейство празнично възпоменава Стигматизацията на свети Франциск от Асизи. Светецът, бидейки верен подражател на Разпнатия, през 1224 г. на планината Алверно по време на молитвено единение получил раните Господни. Този ден е и празник на нашия столичен град София.

- На 19 септември, сряда, възпоменаваме свети Франциск Мария от Кампоросо, капуцин.

- На 20 септември, четвъртък, възпоменаваме свети Андрей Ким Таегон и другари мъченици от Корея.

- На 21 септември, петък, честваваме свети Матей Апостол.

- На 22 септември, събота, България чества 110 години независимост. Нека на този ден не забравяме нашата родина в молитвите си!

- На 23 септември минава 100 години от получаване на стигмати и 50 години от смъртта на свети отец Пио. За този ден от четвъртък, 20 септември, се подготвяме с тридница, молейки се чрез застъпничество на светеца.

- Пожелаваме на всички ученици, родители и учители от нашата енория благословена и успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с много вдъхновение и отлични изяви и резултати! Познанието за Бога и възпитанието в любов към Него са не по-малко важни от знанията, придобивани в училище, и затова едновременно информираме, че очакваме децата и младежите на вероучение и тук, в Църквата. Първата среща и записването за катехизис (вероучение) за деца и младежи ще започне в неделя, на 30 септември.

  Последно променен на Събота, 15 Септември 2018 21:11
   
  << Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Следваща > Край >>

  Страница 71 от 79
  В момента има 80 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 482
  Брой прегледи на съдържанието : 1166228