V Великденска неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Днес Словото Божие ни напомня за постоянното обновление. За „новото”, което трябва да характеризира нашия живот. Новото, което сме длъжни да приемем. Защото, ако не направим това, всичко ще бъде напразно. Целият ни труд ще отиде на вятъра.

Св. Йоан днес в своето „Откровение” ни представя нов свят, нов живот, когато няма да има нито „смърт..., ни жалейка, ни писък, нито болка няма да има вече...” Всичко ново ще сътворя – казва Седящият на престола. Ще бъде възстановено единството с Бог! Ще бъде слава. Ще бъде любов, ще бъде живот без страдания...

Read more...
 
IV Великденска неделя - Неделя на Добрия Пастир PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В днешното Евангелско четиво Исус ни показва Себе Си в ролята на Добрия Пастир, Когото Бог изпрати, защото се вълнува за човека. Защото Бог обича човека така, както пастирът своите овци, и изпрати Своя Син, за да покаже на хората колко силно ги обича. Бог ни дава Своя Син, за да имаме чрез Него живот в изобилие, живот, който никога няма да свърши.

Last Updated on Sunday, 21 April 2013 06:20
Read more...
 
Изявление на президента Росен Плевнелиев след среща с представители на религиозните общности PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Ваши Преосвещенства,

Благодаря ви за това, че сме заедно. На срещата с представителите на основните вероизповедания в България присъстваха представителите на Българската православна църква, на мюсюлманското изповедание, на Католическата църква, Арменската апостолическа православна църква, Централния израелтянски съвет и, разбира се, Обединените евангелски църкви, протестантската общност и много други.

Last Updated on Sunday, 07 April 2013 07:30
Read more...
 
III Великденска неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Днес четем откъс от Евангелието според Йоан (21, 1-19). Петър е попаднал в „Школата на любовта” на Исус. Можем да си припомним много евангелски събития от живота на свети Петър, в които Исус показва какво е истинска любов. Помним сцената на призоваването на Петър: „отсега нататък ще ловиш човеци”! Нима не се съдържа в тези обикновени думи истината за това колко е трудно да обичаш друг човек?

Read more...
 
ВРЪБНИЦА PDF Print E-mail
There is no translation of this article

От днес започва Страстната Седмица. Четивата предсказват всички преживявания, които ни очакват през тази седмица, предусещаме тайните, които ще съзерцаваме. Всичко започва с месианското пророчество, а после библейските автори ни водят по пътя, следващ страдащия Исус, за да се разкрият пред нас накрая смисълът и целта на Неговото пришествие на земята и на Неговата смърт в края на земното странстване. Именно върху това се спира библейското съзерцание на Връбница – завършва със смърт. Завършва с това, че галилейските жени оглеждат гроба на Исус, търсят там Неговото тяло. Обреда по погребването на Исус не били извършили, защото било много късно тогава. В петък вечер започвала съботата и жените трябвало да се въздържат от работа. Те имали намерение да извършат обреда на следващия ден...

Read more...
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Next > End >>

Page 72 of 88