III неделя от Обикновеното време ПДФ Печат Е-мейл

Понякога се плашим, когато мислим за възможността да живеем в присъствието на Бог, което може да бъде обяснено с нашето уважение, преклонение или с друго – също толкова почтително. Но най-често причината да се страхуваме се крие в нашето желание да смятаме Бог за равен на себе си. Търсейки оправдание за собствената си пасивност, леност и нежелание да отдадем всичко Нему, ние рисуваме Бог в образа на страшно, мерзко, отмъстително и в същото време безлично същество, от което, разбира се, трябва да бягаме. И в момента, когато като Адам ние осъзнаем своята крехкост, беззащитност и самота в огромния и непознат свят, в нас се потиска волята за живот. Стенем, плачем, страдаме от невъзможността да понесем онова, което ни обкръжава. Разбираме, че сме сковани от страх толкова, че не можем да се движим. Измъчени сме и сме на предела на отчаянието. Жадуваме освобождение, поробени от греха и смъртта.

Последно променен на Неделя, 27 Януари 2013 08:24
продължава>
 
II неделя от Обикновеното време ПДФ Печат Е-мейл

В Кана е началото на чудесата на Христос – Той чудесно превръща водата във вино, по-късно умножава хляба, изцелява мнозина, възкресява Лазар, сина на вдовицата от Наин и дъщерята на Яир, усмирява бурята в морето... Всички тези чудеса със сигурност са откровение на Божествената сила на Христос. Всички тези чудеса показват силата на Неговата власт над света, над материята, над живота. В тях можем да видим обаче, че Христос е това, което човекът е изгубил с първородния грях. Той е това, което днес в крайна сметка е нашето окончателно призвание и цел.

Последно променен на Неделя, 27 Януари 2013 08:24
продължава>
 
БОГОЯВЛЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

И така, Влъхвите се отправили на път. Техните сърца се устремили към Бог още в момента, когато краката им се насочили към Витлеем. Те Го търсели, и Той ги отвел там, където Го търсели. Те жадували Спасителя, смятайки, че човек не бива да пренебрегва нито една крачка, когато Бог прави хиляди крачки към човека. Те търсели Този, Който е Спасението, на небесата и в сърцата, в безмълвие и сред хората, дори сред евреите и в тяхното Свещено Писание. Те виждали самотната звезда, изгряла на небето. А Той в Своето благословено снизхождение направил така, че дори тяхната астрология, колкото и безумна да била, да им помогне, макар само този път: защото сърцата им не знаели нищо по-добро.

продължава>
 
КРЪЩЕНИЕ ГОСПОДНЕ ПДФ Печат Е-мейл

Днес Църквата празнува Кръщението на Исус във водите на река Йордан. Приемайки кръщението от ръцете на Йоан, Исус се слял с каещата се част от избрания народ. Исус не се нуждаел от кръщение, но дошъл при Йоан заедно с тълпата, заедно с грешниците. Той единствен можел да поеме върху Себе Си греховете на цялото човечество, на всеки един от хората и като Агнец Божи да принесе в жертва за изкуплението на тези грехове самия Себе Си. Агнецът трябвало да бъде пожертван за греховете на всички нас.

Последно променен на Неделя, 13 Януари 2013 10:14
продължава>
 
СЕМЕЙСТВОТО - ПЪРВАТА ЦЪРКВА И ПЪРВОТО УЧИЛИЩЕ ПДФ Печат Е-мейл

Църквата днес много се безпокои за съдбата на семейството в съвременния свят. Съвременното семейство е станало много слабо. То сякаш изгуби своя многослоен характер; поради някаква причина се прекъсна семейното предание за различните поколения. Хората днес без усилия бързо се преместват на дълги разстояния – дори от единия край на света до другия. Откъснатият от своята среда човек се е превърнал в анонимен обитател на града, а съвременният свят успешно е придвижил интересите на хората към консуматорството и алчността. Семейството и децата, постоянните семейни задължения за мнозина се превръщат в тежък товар. И те предпочитат временните, краткотрайни връзки без постоянно обвързване.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

Страница 72 от 86
В момента има 94 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 517
Брой прегледи на съдържанието : 1313706