ТЕ ТРЪГНАХА И ПРОПОВЯДВАХА... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Осъзнаването на това, че да проповядва Евангелието е длъжен всеки – както общността, така и всеки индивидуално – е растяло в Църквата постепенно. Слизането на Светия Дух е дало големия импулс на апостолската мисия. И силата на този Огън е била достатъчна за няколко столетия. До момента, когато Вторият Ватикански събор отново напомни на християнството, че цялата Църква по своята същност е мисионерска, тоест призвана е да проповядва на света Благата Вест и е задължена да върши това.

Read more...
 
ГЛАСЪТ НА ИСТИНСКИЯ ПРОРОК PDF Print E-mail
There is no translation of this article

   Днешните три четива от Светото писание говорят за християнските добродетели покорство, послушание и смирение, които трябва да са част от живота на всеки християнин, както са представени от Господ Исус, пророк Иезекиил и св. Павел. Те тримата, подчинени на една по-велика власт, са в служба на волята Божия.

Last Updated on Sunday, 15 July 2012 06:37
Read more...
 
НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Last Updated on Sunday, 15 July 2012 06:37
Read more...
 
ЙОАН МУ Е ИМЕТО... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

 

Братя и сестри, днес празнуваме тържеството Рождество на Йоан Кръстител. Своите корени този празник има още в IV век. Той е един от най-старите християнски празници, оказал огромно влияние върху развитието на вярата в християнските общини в онези далечни времена.

Last Updated on Sunday, 15 July 2012 06:39
Read more...
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Last Updated on Monday, 04 June 2012 13:03
Read more...
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Next > End >>

Page 72 of 80