V неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Миналата неделя чухме притчата за блудния син и за милосърдния баща. В нея се разказваше за нещо, напълно възможно да се случи в реалния живот. А целта беше да се покаже милосърдието на Бог, Неговото желание да помага на човека да бъде щастлив. И дори ако човекът реши по своему да изгради своето щастие – без Бог, Той като Баща винаги очаква завръщането му.

Днес чухме откъс от Евангелието на Йоан, в който става дума за конкретна ситуация от живота на Исус, в която Той проявява Своето милосърдие.

Last Updated on Sunday, 17 March 2013 11:26
Read more...
 
IV неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Всички сме виждали картината на Рембранд ван Рейн „Завръщането на блудния син”. Това платно на холандския майстор е размножавано многократно – негови репродукции има в книги, в домове, в манастири и църкви. И може би някой след прочетения в храма евангелски откъс днес, когато се прибере вкъщи, ще се потопи в съзерцаване на тази картина.

Last Updated on Sunday, 17 March 2013 11:26
Read more...
 
II неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Исус отвел в планината трима избрани ученици. Евангелист Лука казва: „И когато се молеше, видът на лицето Му се измени, и дрехата Му стана бяла, бляскава.” Днес ни е трудно да си представим как в крайна сметка се е случило тогава Преображението. Но знаем, че онези трима ученици са видели Исус в Неговата слава. Видели са Го такъв, какъвто и ние искаме да Го виждаме винаги: победител, озарен в Божията слава.

Last Updated on Monday, 25 February 2013 12:51
Read more...
 
III неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Притчата за смоковницата е толкова проста и красноречива, че може да я разбере всеки: призовава към обръщане и го изисква, защото е дошъл последният час и това е последната възможност. Годината отсрочка, изпросена от градинаря, по отношение на спасението може да означава само миг. И ако някой не е осъзнал идването на Исус, не е приел идването на Месията, няма да принесе плодове и ще бъде „отсечен” – няма да бъде приет в Царството Небесно.

Last Updated on Sunday, 10 March 2013 07:57
Read more...
 
ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЕПИСКОПСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Както много хора по целия свят, и Католическата Църква в България бе изненадана от решението на папа Бенедикт XVI да се оттегли. Сигурни сме, че неговото решение е било обмислено внимателно и в следствие на много молитви и размишления. Оттеглянето на Папата е суверенен акт, който е отражение на изключителното чувство за отговорност, демонстрирано досега неведнъж от него. Днес той показа силата на вярата, живяна и чрез смирението.

Read more...
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Next > End >>

Page 73 of 88