ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

продължава>
 
ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

11 ноември 2018 г.

- На 17 ноември, събота, възпоменаваме света Елисавета Унгарска – монахиня. На този ден в нашия храм ще гостува група харизматици от Хърватска и Босна и Херцеговина. Каним ви да се присъедините към тази молитвена среща, озаглавена „Прости ни дълговете, както и ние прощаваме...“ Темата на срещата провокира към размисъл за покаянието и умението ни да прощаваме и има за цел да ни помогне в обновяването на вярата ни и общуването ни с Бога, както и в развитието на нашите дарби. Молим предварително да заявите желанието си за участие. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

- Президиумът на „Легиона на Мария – Майка на християнското единство, Розотайнствена“ ви кани на Света литургия и панихида по случай 38-та годишнина от смъртта на божия раб Франк Даф, основател на „Легиона на Мария“. Литургията с последващата панихида ще бъде отслужена от 11 часа на 17 ноември (събота) в енория „Успение Богородично“ на ул. „Люлин планина“ 5.

- На вашето внимание представяме и препоръчваме нов филм за папа Франциск, озаглавен „Човек на думата си“ на немския продуцент и кинорежисъор, един от най-добрите документалисти на нашето време – Вим Вендерс. Филмът е не само биографичен, но и представя една интересна среща с папата и неговите идеи и послания, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Ще го намерите в програмата на „Киномания“ 2018 в три предстоящи прожекции: на 18 ноември от 18.30 часа в кино „Одеон“, на 20 ноември от 19.00 часа в Дома на киното и на 24 ноември от 18.00 часа в зала 1 на НДК.

- Информираме ви, че на 22 ноември от 19.00 часа в нашия храм ще се проведе концерт на камерен оркестър „Класика“, а на 23 ноември също от 19.00 часа ще ни гостува камерен хор към „Колегиум Музикум“ от град Берлин, Германия заедно с женски хор „Христина Морфова“ при Народно читалище „Д-р Петър Берон – 1926“ – София .

  Последно променен на Четвъртък, 15 Ноември 2018 17:53
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО ПДФ Печат Е-мейл

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Последно променен на Събота, 19 Май 2012 10:00
  продължава>
   
  << Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

  Страница 73 от 80
  В момента има 89 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 490
  Брой прегледи на съдържанието : 1205912