Енорийски съобщения PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Енорийски съобщения

2 декември 2018 г.

- Днес навлизаме в литургичния цикъл на Адвента – времето, в което се подготвяме за две радостни събития, тържеството Рождество Христово, възпоменаващо първото идване на земята на Божия Син, както и Неговото очаквано повторно завръщане. Поради това сърдечно ви каним да участвате в делничните допълнителни сутрешни литургии от 7:00 часа, които ще отслужваме в чест на Божията Майка Дева Мария, която първа прие идващия Спасител. Тези литургии имат специален характер, подчертаващ нашето очакване, и са отслужвани в църквата на тъмно със специално подготвени фенери.

- Сърдечно ви каним да присъствате на духовни упражнения (Тридница), днес (неделя: по време на всяка литургия), утре 3 декември (понеделник: 7.00ч., 8.00ч. и 18.00ч.) и 4 декември (вторник: 7.00ч., 8.00ч. и 18.00ч.). Тази година ще ни гостува отец Венцислав Николов – енорист на църквата „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен.

- На 3 декември, понеделник, възпоменаваме св. Франциск Ксавери.

- На 6 декември, четвъртък, възпоменаваме  свети Никола от Мира, епископ. В чест на светеца от 19.00 часа в нашия храм ще се проведе концерт на Камерата Орфика към НБУ, със специалното участие на цигуларя Марио Хосен. В програмата ще прозвучат произведения на Бах, Респиги, Григ. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата. Този ден е първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото Причастие ще има от 17.00 часа.

- На 7 декември, петък, възпоменаваме свети Амвросий – епископ и църковен учител. Това е и първият петък на месеца и в 17.30 часа преди вечерната литургия с литания ще се молим пред Светото Причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово.

- На 8 декември, събота, е празникът Непорочно зачатие на Дева Мария – задължителен за всички католици, за който се подготвяме с молитвата на деветницата в края на всяка литургия. На този ден литургиите в нашия храм ще отслужим в 7.00, 8.00, 10.30 и 18.00 часа.

- Следващата неделя, на 9 декември, очакваме свети Никола да гостува и в нашата Църква с подаръци за най-малките ни енориаши, а също и сестрите францисканки заедно с представители на социалната кухня от гр. Раковски, които ни канят на рождествен благотворителен базар, на който можем да си купим вкусни домашно приготвени, екологично чисти продукти, които да обогатят коледната ни трапеза. Предложените продукти, както и ръчно изработените от хора с увреждания предмети на култа ще намерите на площада пред църквата и ще можете да закупите след дневните литургии тази неделя.

- И тази година обявяваме конкурс за децата за най-красива пещера. Изработените пещери може да донесете до 23 декември.

- При входа на църквата можете да намерите новия литургичен календар за 2019 г. на цена от 1 лв. В енорийското магазинче можете да си купите рождественски пещерички, картички, и други предмети на култа.

  Poprawiony: poniedziałek, 03 grudnia 2018 16:49
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! PDF Drukuj Email
  Brak tłumaczenia artykułu

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  Więcej…
   
  Званията - дар на Божията любов PDF Drukuj Email
  Brak tłumaczenia artykułu

  Призванието за свещеничество и Богопосветен живот е преди всичко резултат от постоянния контакт с живия Бог и от настоятелната молитва, издигаща се към Господаря на жетвата - в енорийските общности и в християнските семейства. Затова нека в нас никога да не престава молитвата за нови и свети работници на Божията нива!

  Poprawiony: sobota, 26 maja 2012 09:07
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО PDF Drukuj Email
  Brak tłumaczenia artykułu

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Poprawiony: sobota, 19 maja 2012 10:00
  Więcej…
   
  ТОЙ Е ДОБРИЯТ ПАСТИР! PDF Drukuj Email
  Brak tłumaczenia artykułu

  Днес четем началото на 10 глава от Евангелието на Йоан, където евангелистът ни предава изключително важните за нашия живот думи Христови: Исус говори за това, че Той е Добрият Пастир и Врата за овцете. Кратката притча обаче не може нищо на никого да докаже. Макар Господ да казва, че овцете познават пастира по гласа, повечето от тях предпочитат да не го помнят и да не го приемат.

  Poprawiony: poniedziałek, 04 czerwca 2012 13:06
  Więcej…
   
  << pierwsza < poprzednia 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 następna > ostatnia >>

  Strona 74 z 81