ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

Read more...
 
Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

6 януари 2019 г.

-          Днес тържествено отбелязваме празника Богоявление Господне. След централната литургия от 10.30 часа възобновяваме катехизиса за децата и младежите след ваканцията. Благодарим на всички млади енориаши, които се включиха в конкурса за най-красива рождественска пещера! Благодарим и на участниците в коледната пиеса, подготвена заедно с нашите катехистки!

-          Благодарим на отец Донбор Жирва за изнесените проповеди и отслужените литургии. Нека Бог благослови неговото служение и мисия в България и нека не забравяме да се молим за нови звания в църквата!

-          Информираме ви, че довечера от 19.30 часа в храма ни ще се проведе концерт с участието на нашия органист Янко Маринов. Вход свободен. В програмата ще чуете произведения от Тутлуз, Роберде, Тундер, Вивалди, Бах, Регер и др. Подробна информация ще намерите на плаката пред църквата.

-          В събота, 12 януари, възпоменаваме свети Бернард от Корлеон – францисканец.

-          Следващата неделя ще честваме празника Кръщение Господне.

-          Според традицията всяко начало на новата година е свързано с пастирско посещение по домовете. Енориашите, които имат желание жилищата им да бъдат осветени и да приемат Божия благослов за Новата година, молим индивидуално да се уговарят със свещениците.


  Last Updated on Sunday, 06 January 2019 18:06
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО PDF Print E-mail
  There is no translation of this article

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Last Updated on Saturday, 19 May 2012 10:00
  Read more...
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! PDF Print E-mail
  There is no translation of this article

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  Read more...
   
  Званията - дар на Божията любов PDF Print E-mail
  There is no translation of this article

  Призванието за свещеничество и Богопосветен живот е преди всичко резултат от постоянния контакт с живия Бог и от настоятелната молитва, издигаща се към Господаря на жетвата - в енорийските общности и в християнските семейства. Затова нека в нас никога да не престава молитвата за нови и свети работници на Божията нива!

  Last Updated on Saturday, 26 May 2012 09:07
   
  << Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Next > End >>

  Page 75 of 82