ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

продължава>
 
ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

10 февруари 2019 г.

- Във връзка с организацията по повод на визитата на Папа Франциск в нашата страна ви информираме, че главната Света Литургия ще бъде отслужена на 5 май от 17.00 часа в нашия град София (на открито). Папата идва за всеки един, живеещ в България, и всеки има възможност да участва в тази литургия. За участниците ще има разпределение по сектори. По тази причина всички, които имат желание да участват в литургията, молим да съобщят желанието си в канцеларията, в дните от понеделник до петък, от 8.30 до 18.00 часа, до края на месец февруари! При записването е необходимо да бъде представена лична карта на всеки един от участниците, а за децата под 14 години – международен паспорт или копие на удостоверението за раждане. Записването се организира по този начин във връзка с мерките за сигурност.

Това е началният етап на подготовката, в който подготвяме списък на желаещите, а на по-късен етап ще бъдат издадени пропуски.

Информираме ви също, че на същия ден, неделя, 5 май, от 13.00 часа сме поканени за молитва „Regina coeli”, водена от Светия Отец на един от софийските площади. Тази молитва традиционно ще бъде предавана по телевизиите в целия свят. Желаещите да участват и в тази молитва, е важно да заявят своето участие. Нека в нашите лични молитви поверяваме на Бога Папата и неговото посещение в България!

- На 11 февруари, понеделник, честваме Дева Мария от Лурд.

- На 14 февруари, четвъртък, възпоменаваме свети Кирил и Методий.

- С радост ви информираме, че предстои дългоочакваното боядисване на църквата, което ще започне в понеделник, на 11 февруари. От този ден литургиите от 8.00 и 18.00 часа, в делнични дни, от понеделник до събота включително ще бъдат отслужвани в параклиса „Благовещение“, ул. „Оборище” 5. Само в неделя литургиите ще отслужваме както винаги от 9.00, 10.30, 12.00 и 18.00 часа в църквата „Св. Йосиф“ – ул. „Княз Борис I”, №146. Едновременно ви молим за финансова подкрепа за ремонта. Дискусът, събиран по време на неделните литургии, ще бъде предназначен за боядисването.

- На вашето внимание препоръчваме като духовна храна новата литература за възрастни и деца, която заредихме в нашето магазинче: Детска Библия за XXI век (14 лв.), приказки на Макс Лукадо – „Такъв, какъвто си“, „Ти си скъпоценен“, Всичко, от което се нуждаеш“ (5 лв.), „Направете с Библията“ (част I, II, III, IV - 2 лв.) и за възрастни: „Животът
в дните на Христос“ (13 лв.), „Случаят Христос“ (8 лв.), „Десетте заповеди“ (7 лв.) Разбира се, винаги предлагаме и двете най-важни книги за нас – Библията и Катехизис на Католическата Църква.

  Последно променен на Неделя, 10 Февруари 2019 13:44
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО ПДФ Печат Е-мейл

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Последно променен на Събота, 19 Май 2012 10:00
  продължава>
   
  << Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

  Страница 76 от 83
  В момента има 138 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 505
  Брой прегледи на съдържанието : 1259036