Господ вече е близо! ПДФ Печат Е-мейл

Преживявайки днес четвъртата Адвентна неделя, ние завършваме това време на очакване, което премина много бързо, както бързо преминава животът на човека. Завършваме нашата духовна подготовка за Рождеството Христово – това велико, радостно тържество, което ще отбележим със среднощна тържествена Света литургия. Днес благодарим на Бога за преживяното време на Адвента. Днес благодарим на Бога за това, което Той извърши в нашите сърца, в нашата енория. Но нека всеки се обърне към себе си и се запита искрено: „Наистина ли съм готов за срещата с Господ? Използвах ли пълноценно това благодатно време, което Бог ми даде и тази година?”

продължава>
 
Молитвата е основен елемент в евангелизацията ПДФ Печат Е-мейл

Евангелизацията може да бъде резултатна само ако апостолската дейност е съчетана с дълбока молитва. Това посочи отец Раниеро Канталамеса, проповедник на Папския Дом, във втората си проповед за Предколедното време, която поднесе на 9 декември пред Папата и членовете на Римската Курия.

продължава>
 
Господ идва! ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, през целия Рождественски пост, който наричаме Адвент, се повтаря като припев думата очакване. Ако сме поканили гости в определен ден и час, тогава домът и семейството се готвят за тази среща. Всички се обличат празнично, подреждат масата с красиви прибори и цветя. После излизат да посрещнат гостите или чакат с нетърпение да се позвъни на вратата, за да отворят... Правят това по две причини: от една страна – да покажат на гостите своето уважение към тях, а от друга – да покажат, че и те самите са достойни за уважение. Но как да се подготвим за срещата с Този, Който не е определил нито датата, нито времето на своето пристигане при нас? За това ни говорят днешните Евангелски четива, за това ни говори и целият Адвент.

продължава>
 
Щастливият живот – това е животът за благото на другите ПДФ Печат Е-мейл

„Давайте и ще ви се даде; мярка добра, натъпкана, стърсена и препълнена ще изсипят в пазвата ви; защото, с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.” (Лк. 6, 38)

Забелязали ли сте радостта на майката, когато вижда усмивка на лицето на своето дете? Усмивката на детето – това е подарък за майката, благодарна, че то е щастливо!

продължава>
 
ОБРЪЩЕНИЕ НА ЕПИСКОП ГЕОРГИ ЙОВЧЕВ ЗА АДВЕНТА ПДФ Печат Е-мейл

Рождество Христово е празникът, към който се отправя нашият духовен поглед. Предколедното време е подготовката, която Светата майка Църквата силно препоръчва на своите чеда.

“Бъдете трезви, бъдете будни, пробудете в сърцата си духа на покаянието и очакването!” Нашата родина не е тук, на земята, ние сме предназначени за нещо много по-възвишено и свято – за Небесния рай, който Отец е приготвил за Своите чеда. Бог е, Който спасява чрез Своята мощ.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

Страница 80 от 82
В момента има 80 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 499
Брой прегледи на съдържанието : 1242878