НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

14 юли 2019 г. – Петдесятница

 • На 15 юли, понеделник, честваме свети Бонавентура епископ и църковен учител.

 • На 16 юли, вторник, честваме празника Дева Мария от Кармил. На този ден сестрите кармилитки ни канят на архиерейска литургия при тях от 18.00 часа в манастира на бул. „Св. Климент Охридски“ 132.

 • Сърдечно ви каним да преживеете десет дни на радостно общуване с Бога, изпълнени с ежедневни молитви, конференции на теми, свързани с вярата, и много музика, споделяне, игри и изненади, като посетите лятната сесия на школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка
  на Църквата
  . Школата ще се проведе от 1 до 11 август в хотел „Прима S, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. За младежите предлагаме специално подготвената за тях програма „Оазис.

 • И тази година за пореден път организираме водещото събитие на лятото, любимия и дългоочакван за нашите младежи Международен християнски фестивал. Каним всички на възраст от 14 до 25 години да вземат участие в това събитие, което традиционно провеждаме в Белозем. По време на фестивала
  ще има възможност младежи от различни енории и държави да се срещнат и преживеят пет незабравими дни на забавление, приятелство и вяра. Ключовите елементи на фестивала
  са представянето и вдъхновяването на участниците в мисията за изграждане на мостове и християнската вяра. И тази година ви очакват много изненади, интересни теми, уъркшопи, музика и концерти, и разбира се, нови запознанства!
  За записване се обръщайте към свещениците в енорията. Заповядайте!

 • Информираме ви за организирано от братята францисканци конвентуалци поклонничество в Полша (Рихвалд, Краков, Биеличка, Живиец, Ченстохова, Шчирк, Аушвиц, Вадовице, Калвария Зебжидовска) от 12 до 21 октомври 2019 година. Контакти и повече информация можете да намерите на таблото пред църквата.

 • В нашия храм е представена изложба, припомняща ни моменти от посещението на папа Франциск в България. Благодарим на апостолически нунций архиепископ Анселмо Гуидо Пекорари за предоставените табла със снимки. Едновремено с това ви информираме, че имате възможност да поръчвате индивидуално снимки от сайта: http://www.studio-spektar.com/papa/ или от сайта на Ватикана: http://www.photovat.com/ /влез: Entra - viaggi e visite; влез: 05/07.05.19 Bulgaria/. Там са представени подробни информации относно цените и поръчките.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


През септември 2019 г. в София (Гара Искър) ще бъде поставено началото на Частното средно училище „Кралица София Испанска“. То е част от испанската фондация „Ареналс“, която управлява 24 училища, повечето от които свързани с епархии и религиозни ордени. Като частна институция, обучението в училището е платено, но съществува мрежа от спонсори, които могат да съдействат за осигуряването на частични стипендии. Повече информация за училището и неговия профил можете да намерите в панела пред църквата, както и на сайта: ispanskouchilishte.com


  Последно променен на Неделя, 14 Юли 2019 05:51
   
  ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... ПДФ Печат Е-мейл

  Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

  продължава>
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

  Страница 80 от 87
  В момента има 106 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 526
  Брой прегледи на съдържанието : 1358290