Светата Троица 2018 ПДФ Печат Е-мейл

В името на Отца и Сина и Светия Дух

Днес е поредната неделя на радост, когато всички ние, които съставляваме християнските общности в целия католически свят, тържествуваме, чествайки тайната на Светата Троица, представляваща сърцевината и същината на нашата вяра. Триединството на Бога – общението на Отца и Сина и Светия Дух е над всяка граница във времето и пространството, създавайки за нас истинска божествена обител още докато сме тук, на земята.

Последно променен на Петък, 01 Юни 2018 19:58
продължава>
 
Петдесятница 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Кой е Светият Дух?

Веднъж едно малко момче, минавайки покрай близката църква с колелото, видяло свещеника да излиза и спряло да го поздрави. Свещеникът го поканил да влязат заедно в църквата, но момчето отговорило, че няма кой да му пази колелото, ако го остави отвън, и може някой да му го открадне, а свещеникът му отвърнал с думите: „Ела! Светият Дух ще го пази.“

Последно променен на Петък, 01 Юни 2018 19:59
продължава>
 
VI пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Кой истински обича?

Когато Христос Възкръсна, ние се превърнахме в хора на надеждата. Добрата вест, че нашият Бог е Бог на живота, донася радост на човечеството в продължение на повече от две хиляди години. Нима това може да бъде случайно?

Последно променен на Събота, 05 Май 2018 22:15
продължава>
 
Възнесение Господне 2018 ПДФ Печат Е-мейл

И се възнесе на небето…

Исус изпълни земната Си мисия, но тя не е достигнала своя край.  Oтговорната задача да бъде продължена, Toй възлага на Църквата в лицето на всички, които вече Го следват в настоящето, и тези, които ще Го познаят в бъдеще: „Исус се яви на единадесетте и им каза: Идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари“.

Последно променен на Сряда, 16 Май 2018 07:10
продължава>
 
V пасхална неделя ПДФ Печат Е-мейл

Лозарят е този, който познава пръчките...

Кой ли не обича да прекара малко от времето си за почивка под шепота на шумака на старата лоза или под тежкия плод на бисерните й зърна?

Последно променен на Събота, 05 Май 2018 22:12
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 83
В момента има 185 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 506
Брой прегледи на съдържанието : 1261596