II постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Двете планини

След дълги години на очакване един мъж се сдобил със син, а Бог иска от него да го пожертва. Това е добре познатата библейска история на Авраам. Поставен пред тежко изпитание, той действа радикално и според старозаветното разбиране за Божията справедливост, която и Йов изразява в своите мъки: „Бог дал, Бог взел! Благословено Името Господне!“, Авраам се приготвя да върне Божието Богу и да загуби онова, което толкова обича – сина си Исаак.

Последно променен на Неделя, 04 Март 2018 06:15
продължава>
 
I постна неделя ПДФ Печат Е-мейл

Рисувай отново!

Веднъж един художник бил нает да изрисува фасадата на църква. За да извлече по-голяма печалба за себе си, той имал навика да разрежда боята, но се случило така, че докато почти завършвал своята работа, изведнъж чул ужасяващ гръм от небето, което сякаш се разтворило и от него се изсипало огромно количество дъжд в разразилата се буря, а вятърът буквално го повалил на земята.

Последно променен на Събота, 17 Февруари 2018 17:12
продължава>
 
VI неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Прокажен

Бедният прокажен понася две големи страдания – от една страна, тежката болест, разяждаща плътта му, а от друга, изолирането от обществото. В миналото такава е била съдбата на всички прокажени – да бъдат прокудени от населените места и да живеят в отделна общност поради заразния характер на това страшно заболяване.

Последно променен на Събота, 10 Февруари 2018 23:03
продължава>
 
Великия Пост 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Великия Пост 2018

Послание на Папа Франциск за Великия Пост за 2018 година.

Последно променен на Сряда, 14 Февруари 2018 07:34
продължава>
 
V неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Търсението

„Не е ли изпитание земният живот на човека и дните му не са ли като дни на наемник?“ С тези думи на Йов започва днешното първо четиво. Разбираме, че Йов преживява тежки дни, нощем го мъчи безсъние: „Кога лягам, думам си: „Кога ще стана?“. А нощта се провлича и аз се обръщам, докле ми омръзне, дозори. Дните ми летят по-бързо от совалка и се свършват без надежда.“

Последно променен на Събота, 10 Февруари 2018 22:58
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 81
В момента има 78 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 493
Брой прегледи на съдържанието : 1219775