III Адвентна Неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Радвайте се винаги!

Днес пламъкът и на третата свещ на венеца искри. В неделята на радостта усилваме светлината в църквата и у дома и с колкото по-голяма сила тя заблестява, толкова повече осветява и стопля сърцата ни. Бдението продължава, но идва времето на радостта.

Last Updated on Saturday, 16 December 2017 23:23
Read more...
 
II Адвентна Неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Да се приготвим, но за какво?

Адвентът е времето, в което с най-голяма лекота проявяваме милост и състрадание, вероятно защото очакването на празника Рождество Христово разпалва с невидима божествена сила във всеки от нас светлината на надеждата и вярата в доброто. В това време повече от всякога полагаме усилия да подготвим сърцата си за идващия Христос.

Last Updated on Sunday, 10 December 2017 09:00
Read more...
 
ХРИСТОС ЦАР 2017 PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Царете носят корони...

Думата корона има латински произход и в превод означава венец. В миналото римските победители поставяли на главата си венец от лаврово дърво като символ на богатство, сила и могъщество.

Last Updated on Sunday, 26 November 2017 13:28
Read more...
 
I Адвентна Неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Адвентът - духовен будилник

Добре дошли в Новата литургична година! Навън вече се усеща духът на наближаващите Рождествени празници, улиците и сградите са украсени, преливащи светлини радостно мигат от прозорците, витрините и елхите, коледните базари са открити, въздухът е наситен с аромат на топло плодово вино и печени вурстчета.

Last Updated on Thursday, 07 December 2017 22:56
Read more...
 
XXXIII обикновена неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Какво имаме ние?

Поемали ли сте скоро голям риск в работата си? Правиш вложение и печелиш или правиш вложение и губиш. Фермерът влага средства, време и труд, а идва градушка. Предприемачът инвестира в нов бизнес, но грешно преценява пазара, конкуренцията го срива, данъците се вдигат, партньорът го измамва…

Last Updated on Saturday, 18 November 2017 20:39
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 79