ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Last Updated on Monday, 04 June 2012 13:03
Read more...
 
ВСИЧКИ С ЕДИН ДУХ СМЕ НАПОЕНИ... PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Има немногословни, дори лаконични молитви, с които се обръщаме към Бога. Така, с малко думи, се молят не само болните, останали без сили хора, но и хора здрави, с дълбок вътрешен живот. Нали самият Господ Исус казал на Апостолите: „Не бъдете приказливи на молитвата.” Защото стойността на молитвата не се измерва с нейната продължителност във времето, а с любовта, която се съдържа в нея.

Read more...
 
ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

Read more...
 
Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

28 юли 2019 г.

  - На 29 юли, понеделник, честваме света Марта.

  - На 30 юли, вторник, ви каним на заключителен концерт от поредицата от Международната лятна академия по арфа . Началото е в 19.00 часа, вход свободен. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

  - На 31 юли, сряда, отбелязваме празника на свети Игнатий от Лойола.

  - На 1 август, четвъртък, възпоменаваме свети Алфонс Мария де`Лигуори – епископ и църковен учител. Този ден е и първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото причастие ще има от 17:00 часа.

  - На 2 август, петък, честваме празника на Дева Мария на Ангелите. На този ден можем да получим пълна индулгенция, посещавайки енорийския храм и францисканските църкви. Индулгенцията е опрощение пред Бог за наказание за греховете, чиято вина е вече заличена след добре направена изповед. Дара на индулгенцията може да получи всеки един от нас, който е в благодатно състояние (пристъпил към тайнството Изповед и получил опрощение на греховете), участвал е в Светата литургия, приемайки Светото причастие и се е помолил за намеренията на папа Франциск. Традиционно в деня, който е първият петък от месеца, преди вечерната литургия от 17.30 часа, ви каним заедно да се молим с литания пред Светото причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово.

  - И тази година, от 26 до 31 август 2019 г. за пореден път организираме водещото събитие на лятото, любимия и дългоочакван за нашите младежи Международен християнски фестивал. Каним всички на възраст от 14 до 25 години да вземат участие в това събитие, което традиционно провеждаме в Белозем. По време на фестивала ще има възможност младежи от различни енории и държави да се срещнат и преживеят пет незабравими дни на забавление, приятелство и вяра. Ключовите елементи на фестивала са представянето и вдъхновяването на участниците в мисията за изграждане на мостове и християнската вяра. И тази година ви очакват много изненади, интересни теми, уъркшопи, музика и концерти, и разбира се, нови запознанства. За записване се обръщайте към свещениците в енорията. Заповядайте!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


   През септември 2019 г. в София (Гара Искър) ще бъде поставено началото на Частното средно училище „Кралица София Испанска“. То е част от испанската фондация „Ареналс“, която управлява 24 училища, повечето от които свързани с епархии и религиозни ордени. Като частна институция, обучението в училището е платено, но съществува мрежа от спонсори, които могат да съдействат за осигуряването на частични стипендии. Повече информация за училището и неговия профил можете да намерите в панела пред църквата, както и на сайта: ispanskouchilishte.com


    Last Updated on Saturday, 27 July 2019 20:31
     
    КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО PDF Print E-mail
    There is no translation of this article

    Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

    Last Updated on Saturday, 19 May 2012 10:00
    Read more...
     
    << Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 Next > End >>

    Page 81 of 88