ПЪТЯТ КЪМ ДОМА ГОСПОДЕН ПДФ Печат Е-мейл

Много съвременни християни не разбират защо по пътя ни към Небето трябва да ни съпътстват трудности, страдание, кръст? Нашето пътешествие през 40-дневния Велик Пост трябва да коригира всекидневието ни. И целта не е кръстът, а Небето и нашето спасение.

продължава>
 
ЧЕДО, ПРОЩАВАТ ТИ СЕ ГРЕХОВЕТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

Символна стойност притежават всички действащи лица в днешния евангелския разказ на свети евангелист Марко (2, 1-12). Те олицетворяват различни начини на поведение и мислене, които с пълна сила се проявяват и днес. Действащите лица са два вида: едните са неподвижни, другите се намират в непрестанно движение. Неподвижен най-напред е парализираният. Той е изцяло зависим, напълно неспособен да изяви себе си, не иска нищо, оставил се е изцяло на чуждите грижи.

Последно променен на Събота, 24 Март 2012 11:58
продължава>
 
ВСИЧКИ ТЕ ТЪРСЯТ!... ПДФ Печат Е-мейл

“Откъде идва злото? Защо светът е устоен така?” “Къде е Бог във всичко това?” Сигурен съм, че всеки от вас си е задавал в един или друг момент тези въпроси.

Древните са имали готов отговор: ако ти се случи нещо добро, то е Божие благодеяние; ако ли пък те споходи зло, то е Божие наказание...

Последно променен на Събота, 24 Март 2012 11:59
продължава>
 
И ДОХОЖДАХА ПРИ НЕГО ОТВСЯКЪДЕ... ПДФ Печат Е-мейл

Братя и сестри, Господ Исус е дошъл на света, за да ни дари истинската свобода. Ние разбираме свободата преди всичко като възможност да вършим именно онова, което в определен момент ни харесва или искаме да правим... Но това ли е наистина свободата? И ако е така, тя не е ли прекалено егоистична? Нима такава свобода не означава в същото време ограничаване свободата на други хора? Искаме или не, ние сме социални същества. Затова е необходимо да уважаваме правото на свобода на другите.

Последно променен на Събота, 24 Март 2012 11:58
продължава>
 
Папа Бенедикт XVI: Пълното единение е победа за цялото човечество ПДФ Печат Е-мейл

„Въпреки болезнената ситуация, породена от разделението, християните могат и трябва да гледат към бъдещето с надежда, тъй като победата на Христос означава да се преодолее всичко онова, което ни пречи да споделим пълнотата на живота с Него и с другите.” Тези обнадеждаващи думи отправи Бенедикт ХVІ на церемонията по закриването на Молитвената осмодневница за християнско единение, посветена на темата за победата на Христос: „"Всички ще бъдем преобразени чрез победата на нашия Господ Исус Христос" (1Кор. 15, 51-58).

продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 Следваща > Край >>

Страница 82 от 86
В момента има 79 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 521
Брой прегледи на съдържанието : 1334989