III пасхална неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Възкресението – центърът на евангелието

„Защо се смущавате и защо такива мисли влизат в сърцата ви?“ И в контекста на днешното Евангелие, и извадени от него, тези думи пасват идеално на много ситуации в нашия живот. Нещо добро се е случило с нас или близо до нас, но ние сме смутени. Виждаме чудото с очите си, но ни е трудно да повярваме. Друг път имаме проблем, който ангажира цялото ни съзнание, и отново сме объркани и тревожни.

Poprawiony: niedziela, 15 kwietnia 2018 22:19
Więcej…
 
II пасхална неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Тома, Савел, Фаустина и аз – свидетели на Въскръсналия

„Тома, ти повярва, защото ме видя, блажени, които не са видели и са повярвали!“ Емблематичен момент в Евангелието, оставящ траен спомен в съзнанието ни, често споменаван и като пример за неверие, заради който сме склонни да възприемаме...

Poprawiony: niedziela, 15 kwietnia 2018 22:13
Więcej…
 
ВРЪБНИЦА - СТРАДАНИЕ ГОСПОДНЕ PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Осанна! = Спаси ни

Царят влиза в Йерусалим. Къде е тържествената, победоносна и триумфална царска процесия? На този ден, освен че церемониално отбелязваме един от най-големите християнски  празници, в нас неминуемо се поражда и въпросът „Как е възможно?“.

Poprawiony: sobota, 24 marca 2018 12:00
Więcej…
 
Великден PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Празен гроб

„Вие търсите Исуса Назарееца, разпнатия. Той Възкръсна, няма Го тук!“ Има ли живот след смъртта? И има ли в живота нещо по-страшно, след като дори само мисълта за нея понякога ни плаши до безумие? Знаем, че физически е неизбежна и често се опитваме да търсим доказателства и аргументи, за да влеем в себе си надежда, че пътят ни има посока и смисъл.

Poprawiony: niedziela, 01 kwietnia 2018 06:04
Więcej…
 
V постна неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Бог сключва завет с тебе

От днешната неделя и в предстоящите дни започваме да навлизаме във време, в което все повече и по-дълбоко размишляваме върху мъките и страданията Господни.

Poprawiony: sobota, 17 marca 2018 19:08
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 10 z 83