II адвентна неделя 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Какъв е духът на настоящата Коледа?

Спомняте ли си една от най-известните новели на Чарлз Дикенс „Коледна песен“ и главния герой – прословутия скъперник Ебенизър Скрудж, който мисли единствено за богатството и парите си?

Последно променен на Понеделник, 17 Декември 2018 15:48
продължава>
 
I адвентна неделя 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Внимавайте над себе си...

„Беше люта зима, валеше сняг, настъпваше тъмна вечер — последната вечер на годината. В този мраз и непрогледна тъмнина по улиците вървеше малко бедно момиченце, гологлаво и босо, треперещо от студ и глад... В червената си престилчица носеше кутии с кибрит. През целия ден никой не купи от него кибрит, никой не му даде нито пара.

Последно променен на Понеделник, 03 Декември 2018 16:55
продължава>
 
XХХIII неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Кога ще дойде краят?

Беше пролет, но аз мечтаех да е лято – за топлите нощи, морето и бриза. Беше лято, но аз мечтаех да е есен – за земята, покрита с килим от цветни листа. Беше есен, а аз мечтаех да бъде зима – за духа на очакване, светлините и снежния блясък. Беше зима, а аз отново имах мечта – да бъде пролет и копнеех за ухание на люляк, зюмбюл и кокиче.

Последно променен на Събота, 24 Ноември 2018 23:09
продължава>
 
Христос Цар 2018 ПДФ Печат Е-мейл

Добре дошли в царството на Бога

Точно така – в духовното пространство на храма се озоваваме в Царството на Христос на земята. В Църквата започва пътуването ни към обятията на Бога и нашето спасение и ние неслучайно редовно прекрачваме този праг, защото идваме с вяра и желание да търсим Божията благодат от Този, Който царува тук и е Цар на живота и сърцата ни!

Последно променен на Събота, 24 Ноември 2018 23:16
продължава>
 
XХХII неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Две вдовици...

Самоуверени ли сте, как мислите? Докато Църквата ни възпитава да живеем живота си с доверие към Бога, светът често ни учи как да се самоусъвършенстваме, да бъдем уверени в себе си и да разчитаме на собствените си сили, за да постигнем целите си и да сбъднем мечтите си.

Последно променен на Четвъртък, 15 Ноември 2018 17:56
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 82
В момента има 70 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 499
Брой прегледи на съдържанието : 1242873