I постна неделя PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Рисувай отново!

Веднъж един художник бил нает да изрисува фасадата на църква. За да извлече по-голяма печалба за себе си, той имал навика да разрежда боята, но се случило така, че докато почти завършвал своята работа, изведнъж чул ужасяващ гръм от небето, което сякаш се разтворило и от него се изсипало огромно количество дъжд в разразилата се буря, а вятърът буквално го повалил на земята.

Poprawiony: sobota, 17 lutego 2018 17:12
Więcej…
 
Великия Пост 2018 PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Великия Пост 2018

Послание на Папа Франциск за Великия Пост за 2018 година.

Poprawiony: środa, 14 lutego 2018 07:34
Więcej…
 
V неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Търсението

„Не е ли изпитание земният живот на човека и дните му не са ли като дни на наемник?“ С тези думи на Йов започва днешното първо четиво. Разбираме, че Йов преживява тежки дни, нощем го мъчи безсъние: „Кога лягам, думам си: „Кога ще стана?“. А нощта се провлича и аз се обръщам, докле ми омръзне, дозори. Дните ми летят по-бързо от совалка и се свършват без надежда.“

Poprawiony: sobota, 10 lutego 2018 22:58
Więcej…
 
VI неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Прокажен

Бедният прокажен понася две големи страдания – от една страна, тежката болест, разяждаща плътта му, а от друга, изолирането от обществото. В миналото такава е била съдбата на всички прокажени – да бъдат прокудени от населените места и да живеят в отделна общност поради заразния характер на това страшно заболяване.

Poprawiony: sobota, 10 lutego 2018 23:03
Więcej…
 
IV неделя през годината PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Борба

Всяка епоха идва със своя дух, всяко време има своята динамика, всяка книга носи знание и всяко нещо има своите критици. Често и мненията са различни. Светът не е прозаичен и животът не е постановка, дори и да е интерпретиран като една голяма сцена, на която героите сме ние. Съществена разлика между театралната и голямата сцена на живота е, че в реалността няма репетиция, а настоящият миг никога няма да се повтори, дори и да е решаващ и съдбоносен, а нашите съдби са важни за Бога.

Poprawiony: niedziela, 28 stycznia 2018 01:19
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 2 z 74