XXVII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Докога, Господи ще викам, а Ти няма да чуваш?

Днешното първо четиво като че ли малко ни стряска с мисълта, че земята, на която живеем доста често е скръбно място и навярно ни напомня, че всеки от нас е попадал в ситуация, в която е бил готов да изгуби надежда, мислейки, че тази беда, която преживяваме никога няма да отмине

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2016 19:54
продължава>
 
XXVI Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

За богатия няма изкупление, а за бедния то е гарантирано?

Онзи, когото Бог призовава в служба, а това сме всички ние, трябва да бъде човек, който умее да слуша: какво точно Бог иска от мен и как точно да осъществя връзка с Него?

Последно променен на Събота, 24 Септември 2016 11:59
продължава>
 
XXIII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Днес не можем да живеем „просто” – така, както преди векове. Но показността и желанието да се притежава все повече е това, което никога не може да се приеме като съвместимо с християнския живот. Затова нека да се стремим да не бъдем съсредоточени в материалния свят, никога не трябва да пропускаме да оценяваме нещата от гледна точка на християнската духовност. Защото за материалното е много лесно да блокира духовността.

продължава>
 
XXV Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

ДА ГРАДИМ СВОЕТО БЪДЕЩЕ

Който живее в изобилие, лесно може да забрави Бога. Това е опит вероятно, толкова стар, колкото е старо цялото човечество. Последиците от такова поведение са представени в книгата на пророк Амос в първото четиво: богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Луксозният начин на живот обикновено се поддържа от ограбването и заробването на по-обикновените хора. Понякога такова зло се крие зад богати и свещени култове, но още по-лошо е, когато зад маската на набожността се прикриват нездрави желания за придобивки и неискреност. Добрата новина е, че такива злочинства пред лицето на нашия Бог няма да издържат, и както винаги Божията праведност е на страната на слабите.

продължава>
 
XXII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл

Днешният Евангелски откъс (Лк. 14:1.7-14) ни дава урок по смирение. Смирението е противоположност на горделивостта, то не е втренченост в самия себе си, а внимание към другите – просто защото те са важни. Истинското смирение – едно от проявленията на любовта, трудно постигаме. То ни се дава лесно, защото е един от основните дарове на Светия Дух, но като че ли се приема от нас с големи усилия...

продължава>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 11 от 68
В момента има 82 посетителя в сайта

Статистика

Съдържание : 426
Брой прегледи на съдържанието : 824998