Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

24 септември 2017

- На 27 септември, сряда, възпоменаваме св. Винкенти от Паула.

- На 29 септември, петък, честваме празника на Светите Архангели – Михаил, Гавраил и Рафаил. На този ден енорията в град Раковски, в квартал „Секирово” отбелязва своя храмов празник.

- На  30 септември, събота, възпоменаваме св. Йероним свещеник и църковен учител.

- Информираме ви, че възстановихме отслужването на литургии на английски език в параклиса „Благовещение” на ул. “Оборище” № 5 от 12:00 часа. Веднъж месечно ще бъдат провеждани и литургии на френски език от 15:30 часа на 15 октомври, 19 ноември и 17 декември. Всяка събота от 17:00 часа ще се отслужват и литургии на италиански език.

- Срещите по вероучение за деца и младежи започваме следващата неделя – на 1 октомври след централната Литургия от 10:30 часа. Молим децата, които ще се подготвят за Първо Причастие и младежите за Миропомазание да заявят своето намерение да приемат тези тайнства.

- Благодарим от все сърце на всички, които финансово подпомагат ремонтните дейности в нашата Църква и едновременно с това смирено молим да продължавате да ни подкрепяте финансово според възможностите си. Даренията, предназначени за тази цел можете да пускате в касичките под статуите на Св. Тереза и Св. Антон, намиращи се до вратите на Църквата.

- Иформираме ви, че в началото на следващата година планираме поклонническо пътуване до Светите земи – Израел. Ояакваме още уточнения от туристическите агенции.

- На  27 септември от 14:00 часа, ви каним да посетите публична защита на дисертация, която е първото езиковедско изследване в България, посветено на т.нар. „павликянска книжнина” – литературата на българите католици на новобългарски език от XVIII век. Представянето ще се проведе в Големия салон на Института за български език на бул. „Шипченски проход” № 52, бл.1.

    Последно променен на Неделя, 24 Септември 2017 13:14