Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

4 ноември 2018 г.

- Припомняме, че всеки ден от 2 до 8 номеври можем да получим индулгенция за една душа в чистилището (един ден за една душа) при условие, че сме се изповядали и нямаме смъртен грях, и сме посетили гробището, молейки се с молитвите: „Верую“, „Отче наш“, „Радвай се“ (за намеренията, за които се моли папата) и с някоя молитва за починалите. В тези дни, от 2 до 8 ноември, в църквата ще се молим от 17.30 часа за починалите с вечерна молитва на християнина (бревиар).

- На 8 ноември, четвъртък, след вечерната литургия, каним всички участници от енорийското поклонничество в Южна Италия, в Сан Джовани Ротондо, на среща, на която в ще припомним хубавите мигове и ще споделим нашите преживявания.

- На 9 ноември, петък, възпоменаваме Освещаването на латеранската базилика.

- От 9 до 11 ноември в местността Узана до гр. Габрово ще се проведе есенната сесия на школата „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата“. По време на сесията ще имате възможност сред величествената природа на планината да обновите и задълбочите вярата си, участвайки в литургии, конференции, молитви и лично споделяне, придружени с много песни и добро настрение. Повече информация относно записването ще намерите на таблото пред църквата. По това време каним и младежите да се присъединят към същата програма,
но със специално подбрана тематика за тях, наречена „Оазис“, която ще се проведе в с. Миромир.

- На 10 ноември, събота, възпоменаваме свети Лъв Велики папа и църковен учител. На този ден ще се проведе поредната сесия на доминиканската школа Веритас, посветена на теми от литурги-чното богословие. Ще бъдат разгледани въпросите: Какво представлява литургията? Как да разбираме термина „спомен“ в Господнята повеля „Това правете за Мой спомен“? По какъв начин Евхаристията е жертвоприношение на Църквата, ако в нея Исус се принася в жертва на Отца? Заниманията започват от 10.00 ч. в зала № 3 на пасторалния център.

- На 11 ноември се навършват 66 години от мъченическата смърт на католическите свещеници:  блажените Евгени, Камен, Павел и Йосафат и затова следващата неделя отново ще отдадем чест на техния стоицизъм във вярата и святата им жертва.

- На 17 ноември, събота, в нашия храм ще гостува група харизматици от Хърватска и Босна и Херцеговина. Каним ви да се присъедините към тази молитвена среща, озаглавена „Прости ни дълговете, както и ние прощаваме...“ Темата на срещата провокира към размисъл за покаянието и умението ни да прощаваме и има за цел да ни помогне в обновяването на вярата ни и общуването ни с Бога, както и в развитието на нашите дарби. Молим предварително да заявите желанието си за участие. Повече информация ще намерите на таблото пред Църквата.

    Последно променен на Неделя, 04 Ноември 2018 09:50