Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

Преображение Господне - 6 август 2017

- Днес, 6 август, честваме един от най-големите празници от литургичния календар – Преображение Господне.

- На 8 август, вторник, възпоменаваме Св. Доминик – свещеник, основател на доминиканския орден.

- На 9 август, сряда, честваме Св. Едит Щайн – покровителка на Европа.

- На 10 август, четвъртък, възпоменаваме Св. Лаврентий.

- На 11 август, петък, възпоменаваме Св. Клара от Асизи - първата, която тръгна след Исус по примера на Св. Франциск.

- Излезе от печат новия брой на вестник “Истина – Veritas. В него ще намерите полезна и интересна информация за посещението на Префектът на Конгрегацията за Източните църкви – кардинал Сандри в гр. Плевен; новини от други енории, а също и статия за пътуването на трети францискански орден до гр. Асизи, озаглавена „По стъпките на Св. Франциск”.

- В нашата църква възнамеряват да сключат брак: Александър Венциславов Алексов и Таня Павлова Алексова; Симеон Методиев Петков и Олга Данаилова Петкова; Венелин Светломиров Симеонов и Памела Мириам Рекена; Кръстьо Димов Кръстев и Мария Найденова Савова; Марта Бялобжеска и Антон Кръстев; Йоана Магнер и Димо Бойков Митев; Стефано Темпорин и Янислава Недкова Асенова; Габриела Алехандра Карденас Салвадор и Кристиан Жан Будев; Валентина Джаноси и Вито Сума. Ако някой е запознат с причини, които са пречка да бъде сключен брак между горепосочените лица, молим незабавно да съобщи на енориста на нашата църква.

- Продължават записванията за участие в младежкия Международен Християнски Фестивал, който по традиция всяка година провеждаме в Белозем. И тази година ви очакват много изненади, интересни теми за вярата, уъркшопи, музика и концерти, и разбира се нови запознанства!

Дата / място

Мероприятие

Възраст

Цена

Записвания
28 август –

2 септември

с. Белозем

Международен Християнски Младежки Фестивал

14 – 20

години

20 лв

о. Марчин


    Последно променен на Събота, 05 Август 2017 14:37