Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

15 октомври 2017

- Днес в Църквата отбелязваме Световния ден на мисиите. Нека още веднъж споменем в своите молитви всички свещеници, монахини и миряни, които служат милосърдно, полагайки грижи за хора в нужда. Дискусът с паричните средства, събрани през днешния ден, ще бъдат предадени на нашия епископ – монсеньор Георги Йовчев. На днешния ден възпоменаваме св. Тереза от Авила. По този повод в църквата св. Франциск от Асизи ще бъде отслужена литургия в 17.00 ч. Нека в нашите милитви да не забряваме за братята кармелити и сестрите кармелитянки служещи в София.

- Октомврийска набожността към Дева Мария отслужваме всеки ден преди вечерната литургия от 17:30 часа.

- На 17 октомври, вторник, възпоменаваме св. Игнатий от Антиохия.

- На 18 октомври, сряда, честваме св. Лука Евангелист.

- На 19 октомври, четвъртък, възпоменаваме св. Павел от Кръста – основател на ордена на пасионистите и покровител на русенската католическа църква, която на този ден отбелязва своя храмов празник.

- Каним децата и младежите, които още не са се записали в катехизиса, който организираме за тях, да се присъединят към редовните групи. На тези срещи ви очакваме всяка неделя след централната литургия от 10:30 часа, за да изучаваме заедно библейските истини и да дискутираме всички въпроси, свързани с живота и вярата, които ви вълнуват.

- Катехизис за възрастни, които имат желание да задълбочат своите познания за учението на Църквата, ще провеждаме всеки петък от 19:00 часа. Възстановихме също редовните срещи за групите.

- Всички които искат да се запознаят с живота и духовността на св. Франциск каним сърдечно следващата събота 21 октомври от 10.00 часа. Срещата ще се състои в пасторалния център.

- Семействата, които имат желание да се включат в кръговете в нашата енория, каним следващата неделя на организационна среща в 16:30 часа в пасторалния център.

- Благодарим от все сърце на всички, които финансово подпомагат ремонтните дейности в нашата Църква и едновременно с това смирено молим да продължавате да ни подкрепяте финансово според възможностите си. Даренията, предназначени за тази цел можете да пускате в касичките под статуите на Св. Тереза и Св. Антон, намиращи се до вратите на Църквата.

-          Наближава време, когато по един особен начин ще възпоменаваме светците и нашите покойници. Като християни ние не празнуваме Хелоуин, а се радваме на отвореното за нас небе и затова каним децата на бал на „Всички Светци” в събота, на 28 октомври в 16:30 часа в пасторалния център, в зала номер 7. Нека децата бъдат облечени в костюми, наподобяващи светец или светица, а родителите да имат грижата да подсладят техния празник.

-          Шествието на гробищата тази година ще се проведе в неделя, на 29 октомври от 14:30 часа. Ще започнем при католическия параклис. По време на тази набожност ще имате възможност заедно със свещениците да се помолите при гробовете на покойните ви роднини и приятели.

-          На 1 ноември, сряда, е тържеството на Всички светци. На този ден литургии в църквата ще отслужим в 8:00, 10:30, 18:00 и 19:30 часа.

-          На 2 ноември, четвъртък, възпоменаваме всички наши покойни братя и сестри. Приканваме ви да използвате хубавото октомврийско време и да почистите гробовете на своите близки в знак на уважение към паметта им. На този ден Светата Евхаристия ще отслужим в параклиса на Централните софийски гробища, от 10:30 ч.

    Последно променен на Събота, 14 Октомври 2017 22:09