Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

15 април 2018 г.

- Днес в нашия храм ще бъде отслужена литургия от 15:00 часа и веднага след нея ви каним на представянето на книгата, озаглавена „От Свети Адрес... до Рая“, разказваща за съвместния път на французойката Бриджит Елоа и полския свещеник Богдан Пивоварчик. В книгата са описани техни преживявания сред различни култури и режими на страните Полша, Франция и Германия.

- На 18 април, сряда, ви каним в нашия храм на великденски концерт на оркестър „Класика“ с участието на нашия органист Янко Маринов и гост-диригент Стефанос Касерис. Началото на концерта е в 19:00 часа, а в програмата ще чуете творби от Хендел, Бах, Телеман, Хайдн, Моцарт и др. По-подробна информация ще намерите на таблото пред църквата.

- На 19 април, четвъртък, ви каним да участвате във великденската набожност Via Lucis – Път на светлината, която е продължение на Кръстния път, в която размишляваме върху срещите на Възкръсналия Исус. Пътят на светлината отслужваме всеки четвъртък през Пасхалното време след вечерната литургия.

- На 20 април, петък, от 19:00 часа ви каним на още едно събитие в нашия храм – концерт на хора на гимназия „Лексингтън“ от САЩ, който ще ни гостува следващата седмица. В богато подготвената програма ще прозвучат  музикални произведения от различни по народност композитори – Сергей Рахманинов, Ленард Бърнстейн, Золтан Кодай, Менделсон, Морис Равел и други, а също и песента „Сватба“ на българския композитор Христо Тодоров, включена в първия албум на Марсел Селие „Мистерията на българските гласове“.

- Днес възстановяваме срещите по вероучение и след литургията от 10:30 часа очакваме децата и младежите при техните отговорници по групи.

- И една интересна и приятна новина. Информираме ви, че кадри от нашата църква са използвани в клип, изработен от Vatican Media, който рекламира новото апостолическо насърчение на папа Франциск, озаглавено “Gaudete et Exsultate” („Радвайте се и се веселете“), публикувано на 9 април. В този документ папа Франциск призовава всички ни и и насърчава да се стремим да вървим по пътищата на светостта чрез състрадание и милосърдие, обръщайки специално внимание и на „Блаженствата“. Клипът можете да видите в интернет на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=e9YOT-8_Zhw 1 мин. и 27 сек. – нашата църква. Разбира се, че препоръчваме на вашето внимание не само клипа, но и папския документ.


    Последно променен на Неделя, 15 Април 2018 22:05