Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

15 декември 2019 г. – III. Адвентна неделя

-

- Днешната трета адвентна неделя, известна като „Неделя на радостта“, ни въвежда в дните на предрождествения период, в които все по-силно ликуваме в очакване на рождественските празници! Пожелаваме на всички ви да преживеете благодатно това време на усилена радост и подготовка! В следващите дни, от утре, във връзка с Деветницата преди Рождество Христово, преди благослова ще се молим със специално  подготвена молитва.

- Радостни от присъствието на отец Елко Терзийски сред нас, изразяваме и своята сърдечна благодарност за гостуването му в нашата енория и изнесените проповеди и рождественски послания и насърчения в хода на продължаващите духовни упражнения на 16-ти и 17-ти декември.

- „Подготви сърцето си за идващите празници, а не само жилището си!“. Възможност за изповед ще имате всеки делничен ден по време на литургиите.

- Докато все по-радостно очакваме момента, в който тържествено ще се върнем към спомена за Рождението на Исус сред нас, ви каним да посетите напълно безплатно в нашия храм предстоящите концерти с класическа музика и с разнообразен репертоар на композиции и песни от целия свят с участието на забележителни виртуозни изпълнители. Повече информация за програмите на музикалните културни събития, които ще се проведат на 16-ти, 18-ти, 19-ти и 22-ри декември, ще намерите на афишите, представени на таблото пред църквата.

- И тази година обявяваме конкурс за децата за най-красива пещера. Изработените пещери може да донесете до 23 декември.

ПРОГРАМА ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Конкатедрала „Св. Йосиф“

(ул. „Княз Борис I“ № 146)

24 декември – Бъдни вечер 22.00 ч. – среднощна литургия на български език

25 и 26 декември – Рождество Христово и св. Стефан Първомъченик

литургиите както всяка неделя:

9:00 ч – полски език, 10:30 ч – български език, 12:00 ч. – латински език,

18.00 ч. български език

ПРОГРАМА ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Параклис „Благовещение“ (ул. „Оборище“ №5)

24 декември – Бъдни вечер – 22.00 ч. – среднощна литургия на италянски език
25 декември – Рождество Христово – 12:00 ч. - на английски език

Последно променен на Събота, 14 Декември 2019 21:18