Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

17 март 2019 г.

- Преживяваме много важен период от църковния календар – времето на Великите пости. През този период всеки петък ще отслужваме допълнителна литургия от 10.30 часа, а преди нея, от 10.00 часа, ще провеждаме набожността Кръстен път; както и след литургията от 18.00 часа. Припомняме на католиците, че всеки петък сме задължени да се въздържаме от месни храни. Нека преживеем това свято време с повече молитва, пост и дела на милосърдие!

- На 19 март, вторник, ще възпоменаваме и честваме покровителя на нашата енория свети Йосиф и ще отбележим храмовия ни празник. По този повод сърдечно каним всички ви на тържествена литургия от 18.00 часа, която ще отслужим за вас, енориашите, и за благодетелите на енорията и нашия конкатедрален храм.

- Молим групите в енорията да се включат във воденето на набожостта Кръстен път в петък след вечерната литургия в следния ред: на 22 март – неокатекуменалните общности; 29 март – молитвенo-библейската група; 5 април – полската католическа мисия.

- Почти завършваме ремонтните дейности в нашия храм, затова възстановяваме отслужването на сутрешните и вечерните литургии от днес.

- Информираме ви, че днес брат Матиас Райх в катедралния храм на град Инсбрук (Австрия) получи свещеническо ръкоположение в първата му степен – дякон. Нека в молитвите ни не забравяме да се молим за нови и свети монашески, свещенически и мисионерски звания.

- Следващата събота, 23 март, от 9.30 до 14.30 часа, в зала номер 3 на пасторалния център ще се проведе специална подготовка за децата, които ще приемат Първо Причастие по време на литургията, отслужвана от светия отец папа Франциск в гр. Раковски на 6 май.

- Следващата събота, на 23 март, от 10.00 до 16.00 часа, ще се проведе поредната сесия на доминиканска школа „Веритас“, на която ще бъде изнесена беседа на догматична тема: „Трактат за сътворението (протология)“, водена от отец д-р Мариуш Табачек ОР.

    Последно променен на Неделя, 17 Март 2019 20:52