Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

III Неделя на Великия Пост - 19 март  2017 г.

От литургическия календар:

  • В църковната общност преживяваме времето на Великите Пости. Напомняме, че през този период, ние католиците сме задължени да се въздържаме от месно хранене в петъчните дни. Призовани сме също да вършим повече дела на милосърдие и сами да изпитаме Божието Милосърдие чрез тайнството изповед, получавайки опрощение за нашите грехове, и задълбочавайки връзката ни с Господ. Възможност за изповед има по време на всяка литургия.
  • На днешния ден 19 март, чествайки св. Йосиф – покровителя на нашия храм и енория, гостуват нашия епископ Монс. Георги Йовчев, който ще отслужи литургия от 10.30 и Апостолическия Нунций в България Монс. Анселмо Гуидо Пекорари, който ще отслужи литургията от 18.00 часа. След вечерната евхаристия в пасторалния център ще има откриване на изложба подготвена от хърватската общност.

  • Фондация “Комунитас” ни кани на представяне на книгите на света Тереза Авилска: “Вътрешният замък” и “Книга за основаванията” в четвъртък на 23 март от 18.30 часа, в Духовен Център “Св. Папа Йоан XXIII” – при отците кармилитани, на ул. “Анджело Ронкали” 2.

  • В отговор на инициативата на папа Франциск, наречена „24 часа за Господа”, в нашата енория ще има обожаване на Светото Причастие и възможност за пристъпване към тайнството Покаяние (Изповед) на 24 и 25 март (петък и събота). Програмата е в нашия бюлетин и на таблото пред църквата. За тази Папска инициатива сърдечно ви каним, както и за набожността Кръстен път която отслужваме всеки петък, след вечерната литургия от 18:00 часа. Във времето на Великия пост ще се отслужва и допълнителна литургия в петък от 10:30 часа, след която също ще има Кръстен Път. Участвайки в тази набожност, размишлявайки върху страданята Господни, верните могат да получат индулгенция.

  • В събота, 25 март, празнуваме Благовещение Господне. Литургиите на този ден ще отслужим от 8.00, 10.30 и 18.00 часа.

  • През следващата неделя, на 26 март, ще организираме Кръстен път сред природата на Витоша. Сборен пункт: в 14:00 часа до трамвайната спирка на трамвай No 5 в Княжево. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

  • Заедно с неокатекуменалната общност, действаща в нашата енория ви каним на катехизис, който се провежда всеки вторник и четвъртък от 19.00 часа в зала номер 3.

  • В нашето енорийско магазинче може да купите картички и други предмети, свързани с Великденските празници.


Пожелаваме ви радостна Неделя и благословена нова седмица!


ГРАФИК НА СРЕЩИТЕ В ЕНОРИЯТА /пасторален център/

1. Катехизис (вероучение) за възрастни – срещи всеки петък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Ярослав.

2. Катехизис (вероучение) за младежи от 8 клас (подготовка за миропомазание) – срещи всяка събота от 16.00ч., зала 7. Отговорен:
бр. Марчин.

3. Катехизис (вероучение) за деца - срещи всяка неделя, след литургията от 10.30ч.:

* деца от 4 години - зала 4; отговорна: с. Клариса.

* подготовка за Първо Причастие – зала № 3; отговорна: с. Илдиго.

* деца след Първо Причастие до 11 години – зала № 2; отговорна: г. Албена.

* младежи – зала № 7; отговорен: г. Кръстьо.

4. Лъчи на милосърдие (курс) - срещи всеки четвъртък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Кшиштоф.

5. Библейскатa група ще се среща всеки вторник от 19.00ч., зала 7. Отговорен: бр. Кшиштоф.

6. Общността на Мирски Францискански Орден ще се среща всяка първа събота от месеца от 14.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Марчин.

7. Молитвената група на св. отец Пио ще се събира всеки първи четвъртък от месеца след вечерната литургия. Отговорен: бр. Марчин.

8. Кръг на семействата – срещите се провеждат веднъж в месеца, по домовете на семействата. Отговорни: бр. Кшиштоф и бр. Марчин.

9. Неокатекуменалните общности ще се срещат:

I Общност – във вторник от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Марчин.

II Общност – в сряда от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Кшиштоф.

  Последно променен на Сряда, 22 Март 2017 11:54