Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

16 септември 2018 г.

- Уведомяваме ви, че от 2 септември възстановихме неделното отслужване на литургиите на английски език в параклиса „Благовещение“ на ул. „Оборище“ № 5 от 12.00 часа. Веднъж месечно ще бъдат отслужвани и литургии на френски език от 15.30 часа на 16 септември, 7 октомври, 18 ноември и 9 декември. Всяка събота в същия параклис се отслужва литургия на италиански език от 17.00 ч.

- На 17 септември, понеделник, францисканското семейство празнично възпоменава Стигматизацията на свети Франциск от Асизи. Светецът, бидейки верен подражател на Разпнатия, през 1224 г. на планината Алверно по време на молитвено единение получил раните Господни. Този ден е и празник на нашия столичен град София.

- На 19 септември, сряда, възпоменаваме свети Франциск Мария от Кампоросо, капуцин.

- На 20 септември, четвъртък, възпоменаваме свети Андрей Ким Таегон и другари мъченици от Корея.

- На 21 септември, петък, честваваме свети Матей Апостол.

- На 22 септември, събота, България чества 110 години независимост. Нека на този ден не забравяме нашата родина в молитвите си!

- На 23 септември минава 100 години от получаване на стигмати и 50 години от смъртта на свети отец Пио. За този ден от четвъртък, 20 септември, се подготвяме с тридница, молейки се чрез застъпничество на светеца.

- Пожелаваме на всички ученици, родители и учители от нашата енория благословена и успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с много вдъхновение и отлични изяви и резултати! Познанието за Бога и възпитанието в любов към Него са не по-малко важни от знанията, придобивани в училище, и затова едновременно информираме, че очакваме децата и младежите на вероучение и тук, в Църквата. Първата среща и записването за катехизис (вероучение) за деца и младежи ще започне в неделя, на 30 септември.

    Последно променен на Събота, 15 Септември 2018 21:11