Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

28 юли 2019 г.

  - На 29 юли, понеделник, честваме света Марта.

  - На 30 юли, вторник, ви каним на заключителен концерт от поредицата от Международната лятна академия по арфа . Началото е в 19.00 часа, вход свободен. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

  - На 31 юли, сряда, отбелязваме празника на свети Игнатий от Лойола.

  - На 1 август, четвъртък, възпоменаваме свети Алфонс Мария де`Лигуори – епископ и църковен учител. Този ден е и първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото причастие ще има от 17:00 часа.

  - На 2 август, петък, честваме празника на Дева Мария на Ангелите. На този ден можем да получим пълна индулгенция, посещавайки енорийския храм и францисканските църкви. Индулгенцията е опрощение пред Бог за наказание за греховете, чиято вина е вече заличена след добре направена изповед. Дара на индулгенцията може да получи всеки един от нас, който е в благодатно състояние (пристъпил към тайнството Изповед и получил опрощение на греховете), участвал е в Светата литургия, приемайки Светото причастие и се е помолил за намеренията на папа Франциск. Традиционно в деня, който е първият петък от месеца, преди вечерната литургия от 17.30 часа, ви каним заедно да се молим с литания пред Светото причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово.

  - И тази година, от 26 до 31 август 2019 г. за пореден път организираме водещото събитие на лятото, любимия и дългоочакван за нашите младежи Международен християнски фестивал. Каним всички на възраст от 14 до 25 години да вземат участие в това събитие, което традиционно провеждаме в Белозем. По време на фестивала ще има възможност младежи от различни енории и държави да се срещнат и преживеят пет незабравими дни на забавление, приятелство и вяра. Ключовите елементи на фестивала са представянето и вдъхновяването на участниците в мисията за изграждане на мостове и християнската вяра. И тази година ви очакват много изненади, интересни теми, уъркшопи, музика и концерти, и разбира се, нови запознанства. За записване се обръщайте към свещениците в енорията. Заповядайте!

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


   През септември 2019 г. в София (Гара Искър) ще бъде поставено началото на Частното средно училище „Кралица София Испанска“. То е част от испанската фондация „Ареналс“, която управлява 24 училища, повечето от които свързани с епархии и религиозни ордени. Като частна институция, обучението в училището е платено, но съществува мрежа от спонсори, които могат да съдействат за осигуряването на частични стипендии. Повече информация за училището и неговия профил можете да намерите в панела пред църквата, както и на сайта: ispanskouchilishte.com


    Last Updated on Saturday, 27 July 2019 20:31