Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

18 февруари 2018 

-          Преживяваме много важен период от църковния календар – времето на Великите пости.  Тази година ви приканваме да преживяваме това време заедно и с помощта на светлия образ и личността на свети отец Пио по повод на 50-годишнината от смъртта му и 100-годишнината от получаването на неговите стигмати. През периода на Великия пост всеки петък ще отслужваме допълнителна литургия от 10.30 часа, а след нея ще има набожност Кръстен път, както и след литургията от 18.00 часа. Припомняме на католиците, че всеки петък сме задължени да се въздържаме от месни храни. Нека преживеем това свято време с повече молитва, пост и дела на милосърдие! Молим групите в енорията да се включат във воденето на набожността Кръстен път в петък, след вечерната литургия, в следия ред: на 23 февруари – неокатекуменалните общности; 2 март – Полска католическа мисия; 9 март – молитвена група на св. Пио от Пиетрелчина; 16 март – библейско-молитвена група; на 23 март – Трети францискански орден.

-          На 22 февруари, четвъртък, Църквата чества празника Престола на свети Петър Апостол. Нека споменем в нашите молитви папа Франциск и папа емерит Бенедикт, Бог да ги придружава в служението на нашата църква.

-          На 23 февруари, петък, възпоменаваме свети Поликарп, епископ и мъченик. Петъчният ден на първата постна седмица е официално обявен от папа Франциск като ден за молитва и пост, с намерение за мир в света и по-особено за Републиките Конго и Южен Судан.

-          Сърдечно ви каним на зимната сесия на школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата“, която ще се проведе от 9 до 11 март в хотел „Прима S“, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. Своето желание за участие можете да заявите до 5 март, а повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

    Last Updated on Saturday, 17 February 2018 17:10