Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

30 септември 2018 г.

- Днес след литургията от 10.30 часа очакваме в пасторалния център всички деца и младежи за записване за катехизис. Вероучението за възрастни ще има във всеки петък от 19.00 часа в зала №3.

- Месец октомври е посветен на Дева Мария и Светата броеница. Набожността традиционо ще отслужваме всеки ден преди вечерната литургия. Нека по един особен начин да се молим за епископите, които ще се съберат от 3 до 28 октомври в Рим на синода посветен на младежите, с мото: "Младите хора, вярата и разпознаване на званието". Нека усърдно да се молим и за самите младежи, които са бъдещето на църквата.

- На 1 октомври (понеделник) възпоменаваме света Тереза на Детенцето Исус. На този ден сме поканени от сестрите кармелитки на тържествена литургия от 18.00 часа, по време на която сестра Вера-Анна на Драгоценната Кръв Христова ще положи своите временни монашески обети. Литургията ще се отслужи в манастира, намиращ се на бул. "Климент Охридски" №132.

- На 2 октомври (вторник) възпоменаваме светите ангели пазители.

- На 3 октомври (сряда) след вечерната литургия от 18.00 часа ще има набожност в чест на свети Франциск, наричана „Транзитус” (преминаване), в която ще възпоменаваме последните мигове от живота на светеца тук, на земята.

- На 4 октомври (четвъртък) е тържеството на свети Франциск от Асизи. Каним всички почитатели на светеца на тържествена литургия, която ще отслужим от 18.00 часа. На този ден можем да получим пълна индулгенция, посещавайки енорийския храм и францисканските църкви. Индулгенцията е опрощение пред Бог за временното наказание на греховете, чиято вина е вече заличена след добре направена изповед. Дарът на индулгенцията може да получи всеки един от нас, който е в благодатно състояние (пристъпил към тайнството Изповед и получил опрощение на греховете), участвал е в Светата литургия, приемайки Светото Причастие и се е помолил за намеренията на папа Франциск. Този ден е първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото Причастие ще има от 17.00 часа. На този ден енорията в Белозем отбелязва своя храмов празник.

- На 5 октомври (петък) възпоменаваме света Фаустина Ковалска монахиня. Това е и първият петък на месеца и в 17.30 часа преди вечерната литургия с литания ще се молим пред Светото Причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово. На този ден от 19.00 часа в нашия храм ще се проведе концерт-рецитал за арфа в изпълнение на Джош Лейн. Вход свободен. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

- На 7 октомври (следващата неделя) сестрите Мисионерки на Любовта преживяват ден на благодарност за създаване на техният орден. Поради тази причина канят за обожаване на Светото Причастие в техния манастир намиращ се на ул. "Цар Симеон" №34. По един особен начин да се чустват поканени деца, които участват във вероучение водено от сестрите заедно с родителите си.

- Информираме ви, че от 8 до 14 октомври, ще се проведе Национална седмица в защита на живота под мотото „Той е нашето малко чудо”. По този повод за пета поредна година в София се организира митинг в защита на живота, в който нашата енория през последните 3 години е постоянен участник. Тази година митинга ще се проведе на 11 октомври, четвъртък, от 17.30 до 19 ч. пред Парламента. Като подготовка а събитието в нашата енория на 2 октомври, вторник, от 19 ч. в зала №3 д-р Богдан Пенев ще изнесе лекция на тема "Аборт, контрацепция и естествено планиране".

    Last Updated on Saturday, 29 September 2018 19:59