Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

9 юни 2019 г. – Петдесятница

- С днешното тържество Петдесетница завършваме пасхалното литургично време и навлизаме в обикновеното литургично време.

- На 10 юни, понеделник, честваме празника Дева Мария, майка на Църквата.

- На 11 юни, вторник, възпоменаваме свети Варнава апостол. На този ден
ви каним на
концерт в нашия храм от 19.00 часа, на двама млади изпълнители: Стефан Симов и Боян Боков, на който ще чуете класически произведения на Бах, Вивалди, Берлиоз и Дебюси. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата.

- На 12 юни, сряда, възпоменаваме блажените капуцини от Полша, мъченици от времето на Втората световна война: Аницет Коплински, Хенрик Кшищофик, Флориян Степняк, Фиделис Хойнацки, Симфорян Дуцки.

- На 13 юни, четвъртък, е празникът на свети Антоний от Падуа, свещеник от Францисканския орден и църковен учител. Каним всички почитатели на светеца на вечерната литургия от 18:00 часа, по време на която традиционно ще осветим и раздадем хлебчетата на св. Антоний. На този ден от 19.00 часа ви каним и на концерт, озаглавен „Песен без граници“, в който ще чуем музикални изпълнения на камерен хор „Проф. Георги Робев“ и гостуващия от САЩ хор „I Cantori di Carmel.

- На 13 юни 2019 г. от 18.00 часа в манастира на сестрите евхаристинки
ще се проведе литийно шествие със статуята на Света Богородица Фатимска, подготвено с участието на младежите от нашата енория.

- Следващата събота, на 15 юни, ще се проведе поредната среща на Доминиканска школа „Веритас“. Началото е в 10.00 часа, гост-лектор е о. д-р Лукаш Попко ОР, а темата на беседата: „Екзегеза на Стария Завет: Петокнижие“. На този ден, събота – 15 юни, духовенството на Католическа Никополска епархия ни канят на симпозиум на тема: „Дева Мария Майка
на Църквата“, който ще се проведе в епархийното светилище „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен. Мероприятието започва от 10:00 ч. с благодарствена Света Евхаристия за посещението на папа Франциск в България.

- Следващата неделя, на 16 юни, Църквата тържествено чества празника Света Троица.

- На 17 юни 2019г., понеделник, от 18.00 часа сестрите кармилитки, бул. „Св. Климент Охридски“ №132, сърдечно ни канят на патронен празник.

- За нашите малки енориаши на възраст 8 - 13 години, от 24 до 28 юни 2019г. организираме ваканционен лагер „Ваканция с Господа“ в Рударци. Таксата е 100 лв. Желаещите нека още днес заяавят своето участие пи отец Ярослав.

- Движението на фоколарите кани на годишната среща Мариаполи, която ще се проведе от 11 до 14 юли 2019 г. в Белене. За деца и младежи ще има отделни програми според възрастови групи. Информация относно записване и контакти ще намерите на таблото пред църквата.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


През септември 2019 г. в София (Гара Искър) ще бъде поставено началото на Частното средно училище „Кралица София Испанска“. То е част от испанската фондация „Ареналс“, която управлява 24 училища, повечето от които свързани с епархии и религиозни ордени. Като частна институция, обучението в училището е платено, но съществува мрежа от спонсори, които могат да съдействат за осигуряването на частични стипендии. Повече информация за училището и неговия профил можете да намерите в панела пред църквата, както и на сайта: ispanskouchilishte.com


    Last Updated on Monday, 10 June 2019 13:05