Енорийски съобщения PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Енорийски съобщения

14 април 2019 г.

- На днешната неделя отбелязваме празника Връбница, който поставя началото на Страстната седмица. Приходите от дискуса традиционно ще предадем на нашия епископ – монсеньор Георги Йовчев, за нуждите на диоцеза, а даренията от върбовите клонки ще бъдат предназначени за благотворителен великденски обяд.

- От следващата неделя преустановяваме вероучението за деца и младежи, което ще бъде възобновено на 12 май.

- Скъпи енориаши, сърдечно ви каним да участвате в празничните литургии и молитви в предстоящите свети и светли дни на надеждата и радостта!

* Велики четвъртък, възпоменание на Тайната вечеря – литургията на 18 април ще започне в 19,00 часа. (На този ден няма сутрешна литургия.)

* Велики петък, възпоменание на страданието и смъртта на Исус литургията на Божието Слово на 19 април ще започне в 19:00 часа, а от 18.00 часа ще проведем набожността Кръстен път. Припомняме, че през този ден католиците спазват "строг пост" въздържайки се от месни храни (храним се три пъти, веднъж до насищане и два пъти - леко).

* Велика събота, когато след залез слънце се събираме на пасхално бдение литургията на 20 април ще започне в 20,30 часа.

* Неделя на Възкресението – литургиите на 21 април в нашия храм ще бъдат отслужени както всяка неделя – в 9.00 часа на полски език, в 10.30 часа на български език, в 12.00 часа на латински език. Литургията от 18.00 часа ще отслужи апостолическият нунций в България и Северна Македония – Негово Високопреосвещенство архиепископ Анселмо Гуидо Пекорари.

* В неделята на Възкресението, 21 април, от 12.00 часа в параклиса „Благовещение“ на улица „Оборище“ №5, ще бъде отслужена литургия на английски език, водена от Негово Високопреосвещенство архиепископ Анселмо Гуидо Пекорари.

- Бъзможност за тайнството помирение (изповед) през тази седмица ще има от понеделник до сряда, 30 минути преди сутрешните и вечерните литургии и по време на самите литургии, а също и на Велика събота – от 11.00 до 17.00 ч.

- Информираме ви, че все още не сме получили пропуски за литургията с папа Франциск на 5 май, както и за молитва "Regina coeli". Когато ги получим, ще ви съобщим. Нека в нашите молитви да не забравяме посещението на папа Франциск в нашата страна.* * * * * * * * * * * * * * *МОЛИТВА ЗА МИРБоже на мира, изслушай нашата молитва. Води ни Ти в Твоя мир. Научи ни да живеем в мир. Да обичаме всички хора, които срещаме по нашия път.

Да чуваме техния зов за помощ. Да споделяме техните радости. Превърни нашите страхове в надежда, обидите в прошка. Да държим високо неугасващ факела на помирението. Боже на мира, дай ни мир в душите, за да покажем с нашия живот, че мирът е възможен на земята. Амин.

    Last Updated on Sunday, 14 April 2019 13:16