Енорийски съобщения PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Енорийски съобщения

10 декември 2017

- По време на Адвента ви каним да участвате в делничните сутрешни литургии от 7:00 ч., които отслужваме в чест на Божията Майка, която първа прие идващия Спасител. Тези литургии имат специален характер, подчертаващ нашето очакване, и се отслужват в църквата на тъмно със специално подготвени фенери.

- На 12 декември, вторник, от 15:00 ч. ви каним на конференция, озаглавена „Диалог за вярата и разума“, на която ще бъдат обсъдени богословски въпроси, както и юридически, исторически и философски подходи. Конференцията е посветена на 20-годишнината от публику-ването на енцикликата “Fides et ratio” на Св. папа Йоан Павел II и ще се проведе в Голям салон на Българска академия на науките.

- На 13 декември, сряда, възпоменаваме Св. Луция - девица и мъченица.

- На 14 декември, четвъртък, възпоменаваме Свети Иван от Кръста – свещеник и църковен учител. На този ден ви каним в нашата църква на органов концерт от 19:00 ч. с участието на Олга Коева, Стефан Стоев и нашия органист Янко Маринов. В програмата ще чуете произведения от Вивалди, Качини, Регер, Шуберт, Страдела, Бах и Моцарт.

- На 14 декември своя патронен празник преживяват отците кармилитани. Любезно сме поканени от 17:30 ч. на Архиерейска Света Литургия, председателствана от Негово Високопреосвещенство Христо Пройков, Апостолически екзарх, в църквата „Свети Франциск от Асизи“ на ул. „Проф. Асен Златаров“ 7.

- На 15 декември, петък, от 19:00 ч. ви каним на Коледен концерт за флейта на Ива Любомирова и нейни ученици, както и изпълнения на чембало от Георги Беломъжов. В програмата ще чуете произведения от Телеман, Верачини, Бах, Вивалди и Кванц.

- И тази година обявяваме конкурс за децата за най-красива пещера. Изработените пещери може да донесете до 23 декември.

- Сърдечно ви каним да присъствате на подготвените от нас духовни упражнения преди празника Рождество Христово – Тридница, на 17 декември (неделя: по време на всяка литургия), 18 декември (понеделник: 18.00 ч.) и 19 декември (вторник: 10.30 ч. – за болните и възрастни и от 18.00 ч.). Тази година ще ни гостува отец Антонело Кадеду – италианец харизматик, действащ активно в духа на новата евангелизация. Отец Антонело служи в епархията в Кошалин по покана на епископ Едвар Дайчак (ръководещ Комисията по евангелизация в Полша). По време на неговите богослужения много хора получават дара на вярата, както и други духовни дарове – изцеление, оздравяване – телесно и духовно. Надявам се, че срещата с него ще бъде от полза за всички ни, подпомагайки ни в нашата най-важна мисия да израстваме в любовта.

- Следващата неделя, на 17 декември, след неделните литургии, децата ще предлагат направени от тях малки Исусчета от гипс, за да подсетят всички нас, че Коледа всъщност е Рождество Христово, празникът на Исус, на Неговото идване между нас. В нашето енорийско магазинче още днес можете да си купите рождественски пещерички, картички, коледни свещи, стенни календари и други предмети на култа. Ще намерите също и ръчно изработени коледни сувенири от хора с увреждания от Сдружение „Усърдие“.

Програма за Рождество Христово

24 декември 2017 г. – Бъдни вечер

Катедрала „Св. Йосиф“ – среднощна литургия на български език от 23:00 ч.

25 декември 2017 г. – Рождество Христово

Катедрала „Св. Йосиф“ – литургия на полски език от 9:00 ч., на български – 10:30 ч., на латински – 12:00 ч., на български – 18:00 ч.

26 декември 2017 г. – св. Стефан Първомъченик

Катедрала „Св. Йосиф“ – литургия на полски език от 9:00 ч., на български – 10:30 ч., на латински – 12:00 ч., на български – 18:00 ч.

- Последната литургия на английски език през тази календарна година в параклиса „Благовещение“ на ул. „Оборище“ 5 ще бъде отслужена на 24 декември (неделя) от 12:00 ч., а първата литургия за новата година – на 7 януари 2018 година.

- Последната литургия на италиански език през тази календарна година в параклиса „Благовещение“ на ул. „Оборище“ 5 ще бъде отслужена на 16 декември (събота) от 12:00 ч., а първата литургия за новата година – на 13 януари 2018 година.

    Poprawiony: niedziela, 10 grudnia 2017 09:02