Енорийски съобщения PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Енорийски съобщения

17 февруари 2019 г.

- Във връзка с организацията по повод на визита на Папа Франциск в нашата страна ви информираме, че главната Света Литургия ще бъде отслужена на 5 май от 17.00 часа в нашия град, София (на открито). Папата идва за всеки един, живеещ в България, и всеки има възможност да участва в тази Литургия. За участниците ще има разпределение по сектори. По тази причина всички, които имат желание да участват в Литургията, молим да съобщят желанието си в канцеларията в дните от понеделник до петък, от 8.30 до 18.00 часа до края на месец февруари! При записването е необходимо да бъде представена лична карта на всеки един от участниците, а за децата под 14 години – международен паспорт или копие на удостоверението за раждане. Записването се организира по този начин във връзка с мерките за сигурност.

Това е началният етап на подготовката, в който подготвяме списък на желаещите, а на по-късен етап ще бъдат издадени пропуски.

Информираме ви също, че на същия ден, неделя, 5 май, от 13.00 часа сме поканени за молитва „Regina coeli”, водена от Светия Отец на един от софийските площади. Тази молитва традиционно ще бъде предавана по телевизиите в целия свят. Желаещите да участват и в тази молитва, е важно да заявят своето участие.

- На 22 февруари, петък, Църквата чества празника Престол на свети Петър апостол. Нека не забравяме да споменем в молитвите си Папа Франциск и неговото посещение в България, както и Папата емерит Бенедикт. Бог да ги придружава в служението и мисията им!

- На 23 февруари, събота, възпоменаваме свети Поликарп.

- Боядисването на църквата вече започна и по тази причина литургиите от 8.00 и 18.00 часа от понеделник до събота включително, се отслужват в параклиса „Благовещение“ на ул. „Оборище“ номер 5. Само в неделя литургиите ще отслужваме както винаги от 9.00, 10.30, 12.00 и 18.00 часа в църквата „Св. Йосиф“ – ул. „Княз Борис I”, 146. Едновременно ви молим за финансова подкрепа за ремонта. Дискусът, събиран по време на неделните литургии, ще бъде предназначен за боядисването.

- На вашето внимание препоръчваме като духовна храна новата литература за възрастни и деца, която заредихме в нашето магазинче: Детска Библия за XXI век (14 лв.), приказки на Макс Лукадо – „Такъв, какъвто си“, „Ти си скъпоценен“, „Всичко, от което се нуждаеш“ (5 лв.), и за възрастни: „Животът в дните на Христос (13 лв.), „Случаят Христос“ (8 лв.), „Десетте заповеди“ (7 лв.) Разбира се, винаги предлагаме и двете най-важни книги за нас – Библията и Катехизис на Католическата църква.

    Poprawiony: niedziela, 17 lutego 2019 06:39