Енорийски съобщения PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Енорийски съобщения

2 декември 2018 г.

- Днес навлизаме в литургичния цикъл на Адвента – времето, в което се подготвяме за две радостни събития, тържеството Рождество Христово, възпоменаващо първото идване на земята на Божия Син, както и Неговото очаквано повторно завръщане. Поради това сърдечно ви каним да участвате в делничните допълнителни сутрешни литургии от 7:00 часа, които ще отслужваме в чест на Божията Майка Дева Мария, която първа прие идващия Спасител. Тези литургии имат специален характер, подчертаващ нашето очакване, и са отслужвани в църквата на тъмно със специално подготвени фенери.

- Сърдечно ви каним да присъствате на духовни упражнения (Тридница), днес (неделя: по време на всяка литургия), утре 3 декември (понеделник: 7.00ч., 8.00ч. и 18.00ч.) и 4 декември (вторник: 7.00ч., 8.00ч. и 18.00ч.). Тази година ще ни гостува отец Венцислав Николов – енорист на църквата „Дева Мария от Фатима“ в гр. Плевен.

- На 3 декември, понеделник, възпоменаваме св. Франциск Ксавери.

- На 6 декември, четвъртък, възпоменаваме  свети Никола от Мира, епископ. В чест на светеца от 19.00 часа в нашия храм ще се проведе концерт на Камерата Орфика към НБУ, със специалното участие на цигуларя Марио Хосен. В програмата ще прозвучат произведения на Бах, Респиги, Григ. Повече информация ще намерите на таблото пред църквата. Този ден е първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото Причастие ще има от 17.00 часа.

- На 7 декември, петък, възпоменаваме свети Амвросий – епископ и църковен учител. Това е и първият петък на месеца и в 17.30 часа преди вечерната литургия с литания ще се молим пред Светото Причастие, почитайки Пресвятото Сърце Исусово.

- На 8 декември, събота, е празникът Непорочно зачатие на Дева Мария – задължителен за всички католици, за който се подготвяме с молитвата на деветницата в края на всяка литургия. На този ден литургиите в нашия храм ще отслужим в 7.00, 8.00, 10.30 и 18.00 часа.

- Следващата неделя, на 9 декември, очакваме свети Никола да гостува и в нашата Църква с подаръци за най-малките ни енориаши, а също и сестрите францисканки заедно с представители на социалната кухня от гр. Раковски, които ни канят на рождествен благотворителен базар, на който можем да си купим вкусни домашно приготвени, екологично чисти продукти, които да обогатят коледната ни трапеза. Предложените продукти, както и ръчно изработените от хора с увреждания предмети на култа ще намерите на площада пред църквата и ще можете да закупите след дневните литургии тази неделя.

- И тази година обявяваме конкурс за децата за най-красива пещера. Изработените пещери може да донесете до 23 декември.

- При входа на църквата можете да намерите новия литургичен календар за 2019 г. на цена от 1 лв. В енорийското магазинче можете да си купите рождественски пещерички, картички, и други предмети на култа.

    Poprawiony: poniedziałek, 03 grudnia 2018 16:49