Съобщение PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Предвид ситуацията в страната с голяма болка и страдание ви съобщаваме, че няма да се провеждат литургии и набожности в храма до 12 април 2020 г. включително /Съгласно разпорежданията на Ръководството на Софийско-Пловдивската епархия/

Till l 12th april the messes will not celebrated in the churches of our diocese of Sofia-Plovdiv

Скъпи енориаши, скъпи братя и сестри,

Тайнството Евхаристия е най-голямото и ценно съкровище, което имаме като наследство, дарено ни от нашия Спасител Христос, в което Той ни завеща самия Себе си.

Предвид ситуацията в страната и получавайки информация от нашите братя католици от целия свят, както и от нашите братя от монашеската общност, с голяма болка и страдание ви съобщаваме, че няма да се провеждат литургии и набожности в храма до 28 март 2020 г. /Съгласно разпорежданията на Ръководството на Софийско-Пловдивската Епархия/. Ние, свещениците ще продължим да отслужваме Светата Евхаристия индивидуално в нашия монашески параклис, принасяйки я според вашите намерения и с молитва за вас.

Призоваваме ви усърдно да се молите вкъщи в тесен семеен кръг и да избягвате излишни контакти с други хора.

„Излизайки в пустинята“ заедно с Исус в това Великопостното време, нека да виждаме Неговото присъствие сред нас! Нека се молим Бог да ни запази единни в молитвите ни, да запази нас и нашите близки, семействата ни и всички хора по света! Нека със застъпничеството на Дева Мария и Свети Йосиф – покровител на нашата енория, Милостивият и Човеколюбив Бог да ни помогне да преживеем това време на тежки изпитания с доверие и спасителна вяра!

Отец Ярослав Бабик, капуцин
София, 14 март 2020г.

***
Под Твоето покровителство прибягваме, Света Богородице,
не презирай молитвите, които Ти отправяме в нашите нужди,
но избави ни винаги от всяка опасност,
Ти, Дево славна и благословена. Амин!
Свети Йосифе, моли се за нас!

Last Updated on Sunday, 29 March 2020 11:51