От "Енорийски Глас"
ПАПА Бенедикт ХVІ в Асизи ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

Религиите не могат никога да бъдат причина за насилие. Различните вероизповедания и междурелигиозният диалог трябва да бъдат основата за мира. Това е призивът на Бенедикт ХVІ, отправен на 27 октомври в Асизи към представители на всички световни религии и към група невярващи по време на Световния ден на молитва и размисъл за мира – 25 години след историческата среща, пожелана от блажения Йоан-Павел ІІ. Папата и близо 300 участници в срещата под наслов „Поклонници на истината, поклонници на мира” пристигнаха на 27 октомври сутринта в града на Свети Франциск с влак, който късно вечерта ги върна отново в Рим.

продължава>
 
Вярата в Исус е път към спасението ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

На 17 октомври Ватиканският пресцентър публикува апостолическото писмо на папа Бенедикт ХVІ, озаглавено "Врата на вярата" (Porta fidei), с което официално обявява Годината на вярата. Тя ще започне на 11 октомври 2012 - в контекста на 50-ата годишнина от началото на Втория Ватикански събор, и ще завърши на 23 ноември 2013, на празника „Христос Цар”. В писмото Папата пояснава, че тази специална година е "призив към истинско и обновено обръщане към Господ, единствения Спасител на света”.

продължава>
 
Първа международна среща за новата Евангелизация ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

„Новите евангелизатори за новата Евангелизация” бе темата на първата международна среща, организирана от Папския съвет за новата евангелизация, която се проведе на 15 и 16 октомври във Ватикана с участието на отговарящите за новата евангелизация в църковната действителност. За приноса на тази важна среща в навечерието на учредяването на Синода за Новата Евангелизация монс.

продължава>
 
Това, което е Божие ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далиевич   

Колко често в историята на света хората са се опитвали да си създават авторитети освен Бог, за да могат след това да кажат: тук е вярата, а там – политиката; тук е държавата, а там – Царството Божие... Но Исус казва: „Един е Бог.” Толкова много Той превъзхожда царя или кесаря, че дори не съществува на равнище, което да позволява да бъдат сравнявани. Давайте тогава на кесаря само това, което му се полага, и не му давайте онова, което е само за Бога.

Последно променен на Събота, 15 Октомври 2011 18:18
продължава>
 
На сватбата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далевич   

Скъпи братя и сестри, ходили ли сте на сватба? Как се чувствахте, когато получихте поканата? Донесе ли ви радост или се почувствахте задължени да отидете? Сватбата винаги е едно радостно събитие. Но поради трудните икономически условия понякога ни се иска никой да не ни кани никъде. Всяко такова събитие е свързано с разходи, които често претоварват семейния бюджет. Трябва да се облечем по подходящ начин, да изберем подходящ подарък, да отделим време... В днешно време мнозина, особено ако не са близки на младоженците, избират да отклонят учтиво поканата. Други пък не осъзнават, че сватбата е много повече от това да се съберем на ядене и пиене. Тя е отговорност и привилегия.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следваща > Край >>

Страница 77 от 87