От "Енорийски Глас"
Днес ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Днес... утре... Вечността..

Нашият живот е настояще, което няма да се повтори. Това посочи папа Франциск в проповедта си на утринната литургия (12 януари 2017г.) в религиозен дом „Санта Марта“, като призова вярващите да отворят сърцата си за Господ: „От нашето сърце зависи настоящето ни“..

Последно променен на Неделя, 15 Януари 2017 09:24
продължава>
 
II Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Ето Агнеца Божий

В днешното Евангелие още веднъж си спомняме Кръщението на Исус от Йоан в река Йордан – едно от най-значимите събития, които ни разказва Библията. Това е разказ за срещата на Христос с един чист човек, най-свят сред пророците, суров към себе си и непреклонен към покварата в света.

Последно променен на Неделя, 15 Януари 2017 13:26
продължава>
 
III Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Господ е моя светлина и мое спасение


Днешните четива започват с думите на пророк Исаия, които особено силно подчертават разликата между това, което се случва в настоящето, и онова, което ни готви бъдещето.

Последно променен на Неделя, 22 Януари 2017 06:40
продължава>
 
IV Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Кой е блажен?

Не за първи път слушаме едно от най-силно въздействащите послания на Исус в цялото Евангелие, в което Той ни разказва за онзи нов Божествен свят, в който Христовите блаженства са действителни и реални.

Последно променен на Неделя, 29 Януари 2017 06:54
продължава>
 
XXIII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Днес не можем да живеем „просто” – така, както преди векове. Но показността и желанието да се притежава все повече е това, което никога не може да се приеме като съвместимо с християнския живот. Затова нека да се стремим да не бъдем съсредоточени в материалния свят, никога не трябва да пропускаме да оценяваме нещата от гледна точка на християнската духовност. Защото за материалното е много лесно да блокира духовността.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 76