От "Енорийски Глас"
XXV Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

ДА ГРАДИМ СВОЕТО БЪДЕЩЕ

Който живее в изобилие, лесно може да забрави Бога. Това е опит вероятно, толкова стар, колкото е старо цялото човечество. Последиците от такова поведение са представени в книгата на пророк Амос в първото четиво: богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Луксозният начин на живот обикновено се поддържа от ограбването и заробването на по-обикновените хора. Понякога такова зло се крие зад богати и свещени култове, но още по-лошо е, когато зад маската на набожността се прикриват нездрави желания за придобивки и неискреност. Добрата новина е, че такива злочинства пред лицето на нашия Бог няма да издържат, и както винаги Божията праведност е на страната на слабите.

продължава>
 
XXVIII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Аз съм тук за вас!

Реалността и действителността, в които живеем са многопластови. Случайният наблюдател вижда само външната обвивка, а вярващият все пак поглежда през повърхността навътре към същината.

Последно променен на Събота, 08 Октомври 2016 17:20
продължава>
 
XXVI Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

За богатия няма изкупление, а за бедния то е гарантирано?

Онзи, когото Бог призовава в служба, а това сме всички ние, трябва да бъде човек, който умее да слуша: какво точно Бог иска от мен и как точно да осъществя връзка с Него?

Последно променен на Събота, 24 Септември 2016 11:59
продължава>
 
XXVII Неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Докога, Господи ще викам, а Ти няма да чуваш?

Днешното първо четиво като че ли малко ни стряска с мисълта, че земята, на която живеем доста често е скръбно място и навярно ни напомня, че всеки от нас е попадал в ситуация, в която е бил готов да изгуби надежда, мислейки, че тази беда, която преживяваме никога няма да отмине

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2016 19:54
продължава>
 
Свети Франциск от Асизи ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Свети Франциск от Асизи

Мир и добро на всички! (…) Какво свидетелство дава днес на нас Свети Франциск? Какво ни казва, не с думи – това е лесно, – а с живота си? Папа Франциск

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2016 20:05
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 80