От "Енорийски Глас"
ТЕ ТРЪГНАХА И ПРОПОВЯДВАХА... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Станислав Подгурски   

Осъзнаването на това, че да проповядва Евангелието е длъжен всеки – както общността, така и всеки индивидуално – е растяло в Църквата постепенно. Слизането на Светия Дух е дало големия импулс на апостолската мисия. И силата на този Огън е била достатъчна за няколко столетия. До момента, когато Вторият Ватикански събор отново напомни на християнството, че цялата Църква по своята същност е мисионерска, тоест призвана е да проповядва на света Благата Вест и е задължена да върши това.

продължава>
 
ГЛАСЪТ НА ИСТИНСКИЯ ПРОРОК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Silviya Miteva   

   Днешните три четива от Светото писание говорят за християнските добродетели покорство, послушание и смирение, които трябва да са част от живота на всеки християнин, както са представени от Господ Исус, пророк Иезекиил и св. Павел. Те тримата, подчинени на една по-велика власт, са в служба на волята Божия.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЙОАН МУ Е ИМЕТО... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Анджей Легеч CSsR   

 

Братя и сестри, днес празнуваме тържеството Рождество на Йоан Кръстител. Своите корени този празник има още в IV век. Той е един от най-старите християнски празници, оказал огромно влияние върху развитието на вярата в християнските общини в онези далечни времена.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:39
продължава>
 
НА КАКВО ДА ОПРИЛИЧИМ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ?... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Елко Терзийски   

Братя и сестри, притчите Христови трябва да бъдат разяснявани, защото тяхното значение често остава скрито. Притчите имат за цел да укрепят вярата на слушащия, но също и да го накарат да се замисли. Така е и в днешния случай.

Последно променен на Неделя, 15 Юли 2012 06:37
продължава>
 
ЕЗИКЪТ Е НЕМОЩЕН ДА ИЗКАЖЕ БОГА... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от "Енорийски глас"   

В Светото писание никъде не се използва думата “троица”. Там не се говори за “три лица”: Писанието е чуждо на броенето и пресмятането. Текстовете споменават Отеца на Исус Христос, Сина, Духа, този именно Дух, Който “ще ви упъти към пълната истина”.

Кой е Бог? Още книгата Битие ни представя Бог като ваятел, оформящ човешкото същество. Трябва да вярваме, че полученото ваяние се е харесало на Бога, защото Той му вдъхва Своето собствено жизнено дихание. И така, живеем от Неговия Дух, носим в себе си семето на Божествения живот с безгранична способност за духовен растеж. На това ни учи Старият Завет.

Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:03
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 81 от 99