От "Енорийски Глас"
Царството небесно прилича на стопанин… ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Войчех Загродски CSsR   

Бог е различен. Тази истина проповядвал още през VI век преди Христа пророк Исаия на своите сънародници под вавилонско иго: „Моите мисли не са вашите мисли, нито вашите пътища са Мои пътища, казва Господ. Но както небето е по-високо от земята, тъй Моите пътища са по-високо от вашите пътища, и мислите Ми - по-високо от вашите мисли” (Ис. 55, 8-9). И там, където на хората им се струва, че животът вече няма никакъв смисъл, че за всичко е прекалено късно, там Бог неочаквано дава начало на нещо съвсем ново. А това ново и неочаквано произлиза от Неговото сърце и е проява на Неговата доброта. Бог е „щедър в Неговото милосърдие”. Той пръв се обърнал към човека и затова човекът е дарен с възможността да се завръща при Него и да открива смисъла на своя живот.

продължава>
 
ДЕСЕТ години по-късно… ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

На 11 септември светът отбелязва черна годишнина – над 3000 души загинаха по време на терористичните атаки в САЩ през 2001 г. Това бе едно от най-мащабните и трагични събития на ХХI век, което повлия силно в политически, психологически и икономически аспект не само на Съединените американски щати, но и на целия свят.

Последно променен на Сряда, 21 Септември 2011 12:48
продължава>
 
Християнската прошка ПДФ Печат Е-мейл
Написано от „Енорийски глас”   

Днес от Евангелското четиво според Матей (18, 21-35) Исус Христос ни учи да прощаваме по християнски, като истински ученици Христови. Ако се вслушаме в думите му, ще разберем, че прошката е преди всичко премахване на враждата и неприязънта. Необходимо е да осъзнаем и да се убедим в това, че онзи, който се нарича наш „враг” и предизвиква нашата неприязън, продължава да бъде наш брат.

продължава>
 
Дето са двама събрани в Мое име, там съм Аз посред тях! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Казимеш Пелчарски CSsR   

В еврейската синагога и досега има принцип, според който общата молитва може да бъде казана само когато се съберат най-малко десетима мъже. Исус въвежда друго правило: „Дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.” Но не броят е важен тук и не е задължително да бъдат хора с неопетнено име, някакви особено набожни християни. Задължително е обаче да са се събрали в Негово име; когато се молят заедно, да призовават Неговото име; в общността да проповядват Неговото слово; когато се събират, да приемат Неговото Тяло и Кръв – за Негов помен. Тогава там Той – както е обещал – ще е посред тях.

Последно променен на Неделя, 04 Септември 2011 17:59
продължава>
 
Папа Бенедикт ХVІ: СВЕТОВНИЯТ МЛАДЕЖКИ ДЕН Е ЦЕНЕН ДАР, КОЙТО ДАВА НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЦЪРКВАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

„Безценен дар за Църквата”, „водопад от светлина”, „вълнуващо църковно събитие” – така папа Бенедикт ХVІ нерече ХХVІ Световен младежки ден, който се проведе в Мадрид от 18 до 21 август с участието на повече от 2 милиона младежи от петте континента. Незабравимите моменти от Мадрид Папата припомни на генералната аудиенция, която проведе в двора на апостолическата резиденция в Кастел Гандолфо пред 4500 поклонници на 24 август. В края на аудиенцията Бенедикт ХVІ оповести темата за следващия Световен младежки ден в Рио де Жанейро през 2013 г.: „Идете и научете всички народи” (Мт. 28, 19).

Последно променен на Сряда, 21 Септември 2011 12:48
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 82 от 90