От "Енорийски Глас"
Папата се моли за единението на свещениците в Пресвятото Сърце Исусово ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

„За да бъдат свещениците единени с Пресвятото Сърце Исусово и да бъдат винаги истински свидетели на грижовната и милостива Божия любов!” Така е формулирано общото молитвено намерение на Светия Отец за месец юни. Още в началото на своя понтификат Бенедикт ХVІ призова всеки свещеник да бъде „вкоренен” в Христовото сърце. В навечерието на празника Пресвято Сърце Исусово Папата отново припомня, че всички свещеници трябва постоянно да гледат към Христос - единственият ориентир в тяхната мисия.

продължава>
 
В името на Отца и Сина и Светия Дух! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Адам Лех   

Братя и сестри, днес е тържеството на Светата Троица – един Бог в три Лица – Отец, Син и Свети Дух. Това е една от най-големите загадки на нашата вяра още от първите векове на християнството, макар че някои теолози са се опитали да я разкрият. Свети Августин също се опитвал да проникне в тайната на Светата Троица. Когато седял близо до морето, видял едно дете, което изсипвало солена вода в дупка, която беше изкопало в пясъка. Августин, размишлявайки върху тайната на Троицата, чул вътрешен глас, който казал: „По-скоро детето ще прелее в дупката морето, отколкото ти ще разбереш Светата Троица”.

продължава>
 
ТОЙ ЩЕ ВИ НАУЧИ НА ВСИЧКО! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Станислав Подгурски CSsR   

Светият Дух не идва в света със собствена програма за спасение. Не се опитва да ни привлече на своя страна с някоя нова, нечувана до момента доктрина. Не ни зове по път към Бога, различен от този, който ни предлага Евангелието. Слизайки в деня Петдесетница върху Апостолите, Той взема в Своите ръце ръководството на тази осиротяла след Възнесението на Христос общност, но не засенчва със Себе Си нейния първи Учител. Напротив, Светият Дух показва Христос в цялата Му пълнота.

продължава>
 
Папа Бенедикт XVI за празника Възнесение Господне: Чрез Христос човекът навлезе завинаги в лоното на Бог ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

Възнесението на Господ Исус е тайна на християнската вяра, която приближава вярващите по пътя към Небесната родина. В своето поучение папа Бенедикт ХVІ неведнъж се е спирал на дълбокото съдържание на този празник.

Исус физически напуска човешката история, за да навлезе в Царството на Своя Небесен Отец, но между двете измерения – между земята и небето, има приемственост, казва Бенедикт ХVІ. Облаците, с които Христос е покрит, символизират отворена врата, която е Самият Исус:

продължава>
 
АЗ СЪМ С ВАС ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Антъни Бранаган CSsR   

След Възкресението Исус се явявал на учениците Си много пъти. Това било Неговото сбогуване с тях, но те го знаели. Исус им казал много и им дал различни наставления. Но те сякаш не разбирали онова, което трябва да се случи. Но скоро, в деня на Петдесетница, Светият Дух щял да ги просветли и те да разберат всичко, което Исус им говорил, да разберат значението на случилото се на Възнесение.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 86 от 92