От "Енорийски Глас"
Вярата в Исус е път към спасението ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

На 17 октомври Ватиканският пресцентър публикува апостолическото писмо на папа Бенедикт ХVІ, озаглавено "Врата на вярата" (Porta fidei), с което официално обявява Годината на вярата. Тя ще започне на 11 октомври 2012 - в контекста на 50-ата годишнина от началото на Втория Ватикански събор, и ще завърши на 23 ноември 2013, на празника „Христос Цар”. В писмото Папата пояснава, че тази специална година е "призив към истинско и обновено обръщане към Господ, единствения Спасител на света”.

продължава>
 
Първа международна среща за новата Евангелизация ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

„Новите евангелизатори за новата Евангелизация” бе темата на първата международна среща, организирана от Папския съвет за новата евангелизация, която се проведе на 15 и 16 октомври във Ватикана с участието на отговарящите за новата евангелизация в църковната действителност. За приноса на тази важна среща в навечерието на учредяването на Синода за Новата Евангелизация монс.

продължава>
 
Това, което е Божие ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далиевич   

Колко често в историята на света хората са се опитвали да си създават авторитети освен Бог, за да могат след това да кажат: тук е вярата, а там – политиката; тук е държавата, а там – Царството Божие... Но Исус казва: „Един е Бог.” Толкова много Той превъзхожда царя или кесаря, че дори не съществува на равнище, което да позволява да бъдат сравнявани. Давайте тогава на кесаря само това, което му се полага, и не му давайте онова, което е само за Бога.

Последно променен на Събота, 15 Октомври 2011 18:18
продължава>
 
На сватбата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далевич   

Скъпи братя и сестри, ходили ли сте на сватба? Как се чувствахте, когато получихте поканата? Донесе ли ви радост или се почувствахте задължени да отидете? Сватбата винаги е едно радостно събитие. Но поради трудните икономически условия понякога ни се иска никой да не ни кани никъде. Всяко такова събитие е свързано с разходи, които често претоварват семейния бюджет. Трябва да се облечем по подходящ начин, да изберем подходящ подарък, да отделим време... В днешно време мнозина, особено ако не са близки на младоженците, избират да отклонят учтиво поканата. Други пък не осъзнават, че сватбата е много повече от това да се съберем на ядене и пиене. Тя е отговорност и привилегия.

продължава>
 
Папата гледа с надежда на бъдещето на християнството в Германия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

На 25 септември Светият Отец се завърна в своята лятна резиденция Кастел Гандолфо след края на апостолическото му посещение в Германия. По време на церемонията по отпътуването Папата каза, че гледа с надежда на бъдещето на християнството в тази страна. В началото на своята реч Светият Отец спомена за визитата си в германския парламент и за плодотворните преговори с президента Кристиан Вулф и с канцлера госпожа Меркел на тема вътрешната ситуация в Германия и международното сътрудничество. Но по особен начин Папата бе трогнат от топлия прием на многочислените жители на Берлин, съпровождащи го по време на неговата програма в германската столица. Бенедикт XVI подчерта важността на темите за екуменизма и междурелигиозния диалог, които имаха превес по време на цялото му посещение в родината.

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2011 15:49
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 86 от 96