От "Енорийски Глас"
Първа международна среща за новата Евангелизация ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

„Новите евангелизатори за новата Евангелизация” бе темата на първата международна среща, организирана от Папския съвет за новата евангелизация, която се проведе на 15 и 16 октомври във Ватикана с участието на отговарящите за новата евангелизация в църковната действителност. За приноса на тази важна среща в навечерието на учредяването на Синода за Новата Евангелизация монс.

продължава>
 
Това, което е Божие ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далиевич   

Колко често в историята на света хората са се опитвали да си създават авторитети освен Бог, за да могат след това да кажат: тук е вярата, а там – политиката; тук е държавата, а там – Царството Божие... Но Исус казва: „Един е Бог.” Толкова много Той превъзхожда царя или кесаря, че дори не съществува на равнище, което да позволява да бъдат сравнявани. Давайте тогава на кесаря само това, което му се полага, и не му давайте онова, което е само за Бога.

Последно променен на Събота, 15 Октомври 2011 18:18
продължава>
 
На сватбата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Владислав Далевич   

Скъпи братя и сестри, ходили ли сте на сватба? Как се чувствахте, когато получихте поканата? Донесе ли ви радост или се почувствахте задължени да отидете? Сватбата винаги е едно радостно събитие. Но поради трудните икономически условия понякога ни се иска никой да не ни кани никъде. Всяко такова събитие е свързано с разходи, които често претоварват семейния бюджет. Трябва да се облечем по подходящ начин, да изберем подходящ подарък, да отделим време... В днешно време мнозина, особено ако не са близки на младоженците, избират да отклонят учтиво поканата. Други пък не осъзнават, че сватбата е много повече от това да се съберем на ядене и пиене. Тя е отговорност и привилегия.

продължава>
 
Папата гледа с надежда на бъдещето на християнството в Германия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

На 25 септември Светият Отец се завърна в своята лятна резиденция Кастел Гандолфо след края на апостолическото му посещение в Германия. По време на церемонията по отпътуването Папата каза, че гледа с надежда на бъдещето на християнството в тази страна. В началото на своята реч Светият Отец спомена за визитата си в германския парламент и за плодотворните преговори с президента Кристиан Вулф и с канцлера госпожа Меркел на тема вътрешната ситуация в Германия и международното сътрудничество. Но по особен начин Папата бе трогнат от топлия прием на многочислените жители на Берлин, съпровождащи го по време на неговата програма в германската столица. Бенедикт XVI подчерта важността на темите за екуменизма и междурелигиозния диалог, които имаха превес по време на цялото му посещение в родината.

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2011 15:49
продължава>
 
Господарят на лозето ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Станислав Подгурски CSsR   

Както всичко в Евангелието, днешната притча за злодеите лозари се отнася непосредствено към нашето настояще – моето, твоето, настоящето на Църквата и на света. В нея има лозе, има лозари, има и господар на лозето. Лозето – това е избраният народ, господарят е Бог. Господарят се грижи за своето лозе. Той е вложил в него много труд: разкопал е земята, почистил я е от камъни, насадил е отбрани сортове лози, насред лозето е построил стражева кула, не е забравил и какво е необходимо за приготвянето на вино... В образа на стопанина на лозето виждаме, че Божият народ не е безразличен на Бог; виждаме как Бог се грижи за това той да не е лишен от нищо, което се изисква за растежа и съзряването на желаните плодове. С каква нежна любов, с каква бащина закрила Бог е обгърнал всеки човек! Колко дарове, колко светлина! За нещастие лозето – както това малкото, което е в човешкото сърце, така и онова огромното – избраната група, съобщество, народи – често изобщо не се замислят за това на Кого са задължени със своята зеленина, със своите здрави, изправящи се към слънцето клони, със своите сладки и сочни гроздове…

Последно променен на Неделя, 02 Октомври 2011 15:50
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 87 от 97