От "Енорийски Глас"
Бенедикт ХVІ даде началото на великопостното време ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Великият пост е „силно” литургично време, но и подходящ момент за вътрешно обръщане и покаяние, а милосърдието, молитвата и постът са част от „божията педагогика”, която ни придружава до срещата с Възкръсналия Христос. Това каза Папата в проповедта си за началото на Великите пости, която отслужи на 9 март – Пепеляна сряда, в римската базилика „Света Сабина”.

продължава>
 
НЕ САМО С ХЛЯБ ЩЕ ЖИВЕЕ ЧОВЕК... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Войчех Загроцки CSsR   

Известно е изречението: „Най-големият успех на дявола е в това, че човекът престана да вярва в неговото съществуване.” Ако си престанал да вярваш, значи си престанал да се вълнуваш от него. Така отслабва нашата бдителност пред съществуването на изкушението. В същото време в откъса от днешното Евангелие изкушението е представено необикновено реалистично.

продължава>
 
Необходим е съюз между християните за закрила на живота ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

Необходимо е православните, католиците и протестантите да се съюзят за закрила на общите християнски ценности – това каза Волоколамският митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковните връзки към Московската патриаршия.

продължава>
 
ПРЕДЛАГАМ ВИ БЛАГОСЛОВИЯ… ПДФ Печат Е-мейл
Написано от О. Дариуш Пашински CSsR   

Скъпи братя и сестри!

Ако днес някой ни каже, че след два дни ще поскъпне захарта, сигурно голяма част от нас ще отидат веднага в магазините, за да търсят захар на старата цена. Така е и с бензина: ако разберем, че утре той ще поскъпне, повечето от шофьорите, а също и аз, ще отидат на първата бензиностанция, да напълнят резервоара на автомобила си.

Последно променен на Събота, 12 Март 2011 20:02
продължава>
 
Стартира рекламна кампания на Църквата срещу дрогата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

“Влизането в света на дрогата е много по-лесно, отколкото излизането от там” - това е мотото, с което Епископската конференция на Аржентина започна рекламна кампания срещу зависимостта от наркотиците. Инициативата беше представена в Буенос Айрес от Националната комисия за пасторална грижа за зависимите от наркотици, ръководена от монс. Хорхе Едуардо Лозано, заедно с Националния съвет по рекламата, който ще предостави безплатно рекламно пространство в основните местни медии.

Последно променен на Неделя, 06 Март 2011 12:48
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 89 от 91