От "Енорийски Глас"
Как да постигнем преображението? ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Станислав Подгурски CSsR   

Каква радост е да бъдеш в общество на човек „преобразен”... Не такъв, както всички. На човек, озарен от блясъка на славата или от блясъка на златото, на някого несравнимо по-мъдър или по-добър от нас, или по-ловък физически, или притежаващ голяма власт... „Добре ни е да бъдем тука” – възкликнал апостол Петър, когато заедно с Яков и Йоан на планината Тавор неочаквано се оказали свидетели на преображението на Исус (виж Мт. 17, 1-9). От незапомнени времена издигналите се хора са били

Последно променен на Понеделник, 28 Март 2011 11:57
продължава>
 
Бенедикт ХVІ даде началото на великопостното време ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Великият пост е „силно” литургично време, но и подходящ момент за вътрешно обръщане и покаяние, а милосърдието, молитвата и постът са част от „божията педагогика”, която ни придружава до срещата с Възкръсналия Христос. Това каза Папата в проповедта си за началото на Великите пости, която отслужи на 9 март – Пепеляна сряда, в римската базилика „Света Сабина”.

продължава>
 
НЕ САМО С ХЛЯБ ЩЕ ЖИВЕЕ ЧОВЕК... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Войчех Загроцки CSsR   

Известно е изречението: „Най-големият успех на дявола е в това, че човекът престана да вярва в неговото съществуване.” Ако си престанал да вярваш, значи си престанал да се вълнуваш от него. Така отслабва нашата бдителност пред съществуването на изкушението. В същото време в откъса от днешното Евангелие изкушението е представено необикновено реалистично.

продължава>
 
Необходим е съюз между християните за закрила на живота ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

Необходимо е православните, католиците и протестантите да се съюзят за закрила на общите християнски ценности – това каза Волоколамският митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковните връзки към Московската патриаршия.

продължава>
 
ПРЕДЛАГАМ ВИ БЛАГОСЛОВИЯ… ПДФ Печат Е-мейл
Написано от О. Дариуш Пашински CSsR   

Скъпи братя и сестри!

Ако днес някой ни каже, че след два дни ще поскъпне захарта, сигурно голяма част от нас ще отидат веднага в магазините, за да търсят захар на старата цена. Така е и с бензина: ако разберем, че утре той ще поскъпне, повечето от шофьорите, а също и аз, ще отидат на първата бензиностанция, да напълнят резервоара на автомобила си.

Последно променен на Събота, 12 Март 2011 20:02
продължава>
 
<< Начало < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Край >>

Страница 90 от 92