От "Енорийски Глас"
II неделя през годината ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Намерихме Месия

Кой е Исус Христос? Така зададен, този въпрос вероятно предизвиква досада и раздразнение у нас. Разбира се, че ние знаем не само кой е Той, а сме запознати и с обстоятелствата около Неговото раждане във Витлеем и целия Му живот.

Последно променен на Неделя, 14 Януари 2018 23:34
продължава>
 
Светото Семейство ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Малка Църква

Преди повече от две хиляди години на територията на днешен Израел живеели мъж и жена на име Йосиф и Мария. Днес целият свят знае техните имена и ги познава като земните родители на Христос, Който е смисълът и същината на Боговдъхновеното слово и на спасението и живота.

Последно променен на Неделя, 14 Януари 2018 23:35
продължава>
 
III Адвентна Неделя ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Радвайте се винаги!

Днес пламъкът и на третата свещ на венеца искри. В неделята на радостта усилваме светлината в църквата и у дома и с колкото по-голяма сила тя заблестява, толкова повече осветява и стопля сърцата ни. Бдението продължава, но идва времето на радостта.

Последно променен на Събота, 16 Декември 2017 23:23
продължава>
 
IV Адвентна Неделя ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Връх в историята на човечеството

Витлеемската приказка, покорила сърцата на милиарди хора по цялата земя, е онази необикновена история за раждането на спасителната надежда и вярата в доброто, която всички обичаме да слушаме отново и отново, защото този разказ ни изпълва с мир, щастие и топлина.

Последно променен на Неделя, 24 Декември 2017 06:40
продължава>
 
Кръщение Господне ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Ново начало

В онези дни, в безводната област на юдейската пустиня Йоан призовавал към покаяние и обръщане и проповядвал Божието царство. Множеството се стичало към него въодушевено, за да чуе онова, което говорел, и да получи кръщение. Тълпи от хора от цяла Юдея го следвали, защото вярвали, че е пророк. Съвсем малко било нужно на Йоан, за да бъде признат за Месия, само че той не просто знаел истината, а я обичал и пазел.

Последно променен на Събота, 06 Януари 2018 21:55
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 99