От "Енорийски Глас"
Папата призовава вярващите да свидетелстват за присъствието на Христос сред болните и страдащите ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

В мисионерските територии, където борбата с болестите е най-спешна, християнските общности трябва да свидетелстват за присъствието на Христос сред страдащите." Това е молитвеното намерение на Бенедикт XVI за месец февруари. Тема, на която Папата често се спира. “Независимо че болестите са част от човешкия живот - каза той по време на „Ангел Господен” на 8 февруари 2009 г., - ние не можем да свикнем с тях не само защото понякога са наистина тежки, но най-вече защото сме създадени за живот, за живот в пълнота.” „Когато сме подложени на изпитание от злото и молитвите ни изглеждат сякаш напразни - добави Светият Отец, - отговорите, които търсим, ще намерим в Евангелието.”

Последно променен на Неделя, 13 Февруари 2011 10:23
продължава>
 
Вие сте солта на земята! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Преживяваме петата обикновена неделя на литургичната година. Само след няколко седмици ще започне времето на Великия Пост. А сега ние сме се събрали за Евхаристията, за да се срещнем с Исус – живия, възкръсналия, милосърдния и изпълнен с любов към всеки човек. Искаме днес отново да Го приемем в своето сърце, в своя живот. Искаме да приемем Неговото слово, словото на Евангелието и да живеем с Него днес, тази неделя и през целия си живот. И към това Той ни призовава, към това ни приканва.

Последно променен на Неделя, 13 Февруари 2011 10:23
продължава>
 
УНИЦЕФ: 4 милиона деца в Хаити се намират в драматични условия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Една година след земетресението, което на 12 януари 2010 г. опустоши Хаити, Фондът на обединените нации за децата, Unicef, публикува доклад за ситуацията на малолетните на острова, озаглавен „Децата в Хаити. Една година по-късно”. В доклада се посочват драматичните условия, при които живеят 4-те милиона деца в Хаити: те нямат достъп до вода, тоалетни, санитарни и училищни служби и са заплашени от болести, оскъдна хигиена и от трафика и експлоатацията на хора. Все още 380 000 деца живеят в евакуационните лагери.

Последно променен на Петък, 11 Февруари 2011 22:49
продължава>
 
Исус Христос – Светлината на света ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Веднъж в Бразилия вървях към едно селище в тъмна нощ. Препънах се в камък и паднах в една яма, но най-лошото в случая беше страхът ми пред неизвестното – особено реално ме застрашаваше опасността да настъпя някоя отровна змия в ямата. По едно време чух конски тропот. Извиках. Приближаваше се човек на кон. Той имаше малко фенерче и това промени всичко за мен. Колко много се зарадвах! Крехката светлинка от фенерчето освети пътеката, по която тръгнах уверено към селището. Може би именно заради тази случка оттогава още повече ми харесват думите на Исус: „Аз съм светлината на света; който Ме последва, той не ще ходи в мрака, а ще има светлината на живота.” (Ин. 8, 12)

Последно променен на Петък, 11 Февруари 2011 22:50
продължава>
 
<< Начало < Предишна 91 92 Следваща > Край >>

Страница 92 от 92