От "Енорийски Глас"
ИСУСЕ, УПОВАВАМЕ СЕ НА ТЕБ! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Антъни Бранаган CSsR   

Господ ни дарява опрощение на нашите грехове и ни призовава да се уповаваме на Неговото безгранично милосърдие. Исусе, уповаваме се на Теб!

Бог непрекъснато ни привлича към Себе Си. Той ни обича и иска ние да бъдем близо до Него, за да може да ни прегърне нежно, ласкаво, с любов да отговори на нашето пълно детско доверие. Исусе, уповаваме се на Теб!

Последно променен на Понеделник, 09 Май 2011 23:23
продължава>
 
ДА ЖИВЕЕМ С ВЪЗКРЕСЕНИЕТО! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

След дългия четиридесетдневен период на подготовка ние вчера вечерта се приближихме до вратата на нощта, която наричат Велика. В нея ни въведе облеченият с празнични одежди свещеник, който носеше запалената Пасхална свещ. В сумрачната църква блещукането на огънчето на свещта бе като радостен предвестник за настъпващия ден. Светлината Христова! Изпълнили църквата, верните палеха своите свещи от горящата Пасхална свещ. И храмът внезапно се изпълни със светлина. Разбуди се мълчащия от три дни орган. От олтара полетя в света първото празнично „Алилуя!”. Настъпи Пасха!

продължава>
 
ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ ПАСХАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Братя и сестри, днешната литургия на Връбница започва с „Осанна!”, с радостни песни и върбови клонки, които символизират триумфа. Но после, само след няколко минути ще звучи от олтара брутално-реалистичното описание на страданията и смъртта на Христос. Така е било и в реалния първообраз на днешното тържество - там, на улиците на Йерусалим, преди двадесет века. Човекът, с когото се свързвали толкова надежди, човекът, когото цялата столица с ентусиазъм приветствала като дългоочаквания цар на Израил, в продължение само на два дни в същия този град, където вчера под нозете Му постилали одежди, бил арестуван, осъден и разпънат на кръста като престъпник!

Последно променен на Неделя, 24 Април 2011 09:57
продължава>
 
Няма да умрете вовеки! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Валдемар Важински CSsR   

Преживяваме вече петата неделя от Великите Пости и все по-бързо се приближаваме към Пасхата. Днешното Евангелие диша с атмосферата на възкресението. Починал е Лазар – човекът, когото Исус много обичал. Неговият земен живот завършил и той вече четири дни лежал в гроба – „това беше пещера, и камък стоеше отгоре й”. Но Исус, Синът Божи, със Своята божествена сила и със силата на Своите слова възвърнал живота на Лазар, възкресил го. Това било голямо чудо! Тълпи прииждали от Йерусалим в градеца Витания, където живял Лазар със сестрите си Марта и Мария, за да видят чудото.

Последно променен на Събота, 16 Април 2011 18:19
продължава>
 
ПАПА Бенедикт XVI: С радост към Пасхата и беатификацията на Йоан-Павел II ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

"Велик Папа и свидетел на Христос" - така по време на молитвата „Ангел Господен” в деня, последвал шестата годишнина от смъртта му, Бенедикт XVI припомни своя „скъп предшественик” Йоан-Павел II в перспективата на провъзгласяването му за блажен на 1 май. "Аз не отслужих традиционната възпоменателна литургия – каза Папата, – но го споменах с обич в молитва, като вярвам, че всеки един от вас е сторил същото." Бенедикт ХVІ пожела на многобройните вярващи, събрали се на площад "Св. Петър", да изпитат дара на Божията доброта по време на Великия пост.

Последно променен на Неделя, 01 Май 2011 12:42
продължава>
 
<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 Следваща > Край >>

Страница 92 от 96